POČETAK ILI KRAJ PRIČE?

'Linića u Bundesligi ne bi pustili ni na tribine'

04.02.2014 u 14:45

Bionic
Reading

Sve glasnija šuškanja o odlasku ministra financija Slavka Linića s te funkcije danas su dodatno potpirena medijskim napisima da je Linić, zajedno s razrješenjem svog pomoćnika Branka Šegona, svoj mandat dao na raspolaganje premijeru Milanoviću. Predsjednik Vlade to danas nije htio izravno potvrditi, rekavši samo da ministar nije dao ostavku niti je on to od njega tražio. Ako se pita oporbu, vrijeme je da Linić ode

Kao i Hrvatski laburisti koji su slučaju Šegon i ministru financija Liniću posvetili cijelu press konferenciju, i u HDZ-u smatraju da afera 'pomoćnik' nije gotova.

'Slučaj Šegon je tek počeo razmotavati klupko koje će sasvim sigurno jako dugo trajati s obzirom da ga je ministar Linić štitio sve ovo vrijeme pa očito i u samom trenutku kada je započela rasprava o njegovu razrješenju', kazao je HDZ-ov Gordan Jandroković.

Ako se njega pita, karijera ministra Linića u resoru financija je gotova. 'S obzirom na važnost resora koji vodi minsitar Linić, i u europskom i u gospodarskom smislu, smatram da je on izgubio politički legitimitet da bi bio ministar financija i smatram da bi s obzirom na njegovu odgovornost trebao otići. Isto smatram i da bi u Bundesligi takav igrač već dobio šest crvenih kartona i ne bi bio na terenu ni na klupi, možda ga ne bi pustili ni na tribine', kazao je Jandroković

S druge strane, Linića podržavaju zastupnici vladajuće većine.

'Što se tiče premijera i gospodina Linića, njihova je odluka što će i kako će dalje. Ja sam i dosada rekao da po pitanju rada gospodina Linića, njegove aktivnosti, rada Ministarstva financija nemam zamjerki i da zaista radi vrlo aktivno. I onda kad i mi u HNS-u nismo bili suglasni s nekakvim prijedlozima, to se raspravljalo na koaliciji i donosile su se odluke. Ali ono što je ključno, njegov rad je aktivan, intenzivan, proaktivan, što je bitno za svakog ministra, a odluka gospodina Linića i gospodina Milanovića je njihova', kazao je HNS-ov Srđan Gjurković.

Problem oko Linića ne vidi ni SDP-ov Ivo Jelušić. 'Ako je bilo problema oko pomoćnika ministra Šegona, to je riješeno i ja ne vidim problema dalje', rekao je Jelušić.