TOMAŠIĆ OSUDILA IZJAVE

'Linić očekuje da pravosuđe pleše kako je on zamislio'

23.07.2013 u 14:08

Bionic
Reading

Zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić istupe ministra financija Slavka Linića, u kojima, kako kaže, mimo svih demokratskih principa napada suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mislava Kolakušića, smatra skandaloznima i štetnima po Hrvatsku

U priopćenju je naglasila kako Linić nema nikakvo pravo na ovakav se način osvrtati na rad pravosuđa niti je to u domeni njegova posla.

'Nažalost, ponašanjem dotičnog ministra još uvijek dominiraju manire iz prošlog sustava te on očekuje da pravosuđe, ali i privatni kapital plešu kako su on i aktualna vlada to zamislili.

Dezorijentiranost ministra Linića i aktualne vlade u prostoru i vremenu ozbiljno šteti ugledu Republike Hrvatske, a ovaj posljednji udar na nezavisnost pravosuđa kao jednog od stupova modernog demokratskog društva produbit će krizu u državi i podebljati šanse da se do kraja ove godine doista nađemo pod političkim i ekonomskim sankcijama od strane Europske unije.

Mi u Hrvatskoj stranci prava dr. Ante Starčević (HSP AS) u potpunosti podržavamo domaće pravosudne organe i najoštrije osuđujemo miješanje politike u njihov rad', stoji u priopćenju Ruže Tomašić.
276141,276126,276051,276002