IZVANREDNE MJERE

Lika bez struje, Kninu prijeti poplava

  • Autor: 24sata/tportal
  • Zadnja izmjena 09.01.2010 14:47
  • Objavljeno 09.01.2010 u 13:38
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U Lici je bez struje ostalo je šest tisuća stanovnika zbog kvara na mreži električne energije, a zbog otapanja snijega i velikih kiša vodostaj Krke opasno je narastao na četiristo centimetara. Ako naraste još svega šest centimetara, proglasit će izvanredne mjere, a rijeka bi se mogla preliti preko nasipa i poplaviti Knin

Glavnina Javne vatrogasne postrojbe Knin čeka u pripravnosti i prati vremensku prognozu, a jedna ekipa je stalno na terenu i pomaže građanima u obrani kućnih pragova od vode koju ne mogu primiti loše uređeni odvodni kanali.

'U Gajevoj i Trpimirovoj ulici već danima pumpama vadimo vodu iz podruma, bila je jedna intervencija i u Ulici 7. gardijske brigade, ali kako se radi o ulicama koje nemaju riješen sustav odvodnje oborinskih voda za koji sat sve ponovno poplavi. Isto je i sa šahtovima kod benzinske crpke Lukoila na izlazu iz Knina prema Šibeniku', rekao je 24sata zapovjednik JVP Knin Mladen Jelić. Kiša je oko 11.30 prestala, pojavilo se sunce, ali popodne se očekuju nove padaline.

Vodostaj Neretve previsok je za zapuštene kanale koji bi povukli vodu rijeke Norin. Zato su ugrožena naselja na desnoj obali Neretve u Metkoviću. Lijeva je obala na višoj razini i građena je planski. Desna obala građena je neplanski pa su pri gradnji zatrpavani odvodni kanali koji bi u ovakvim slučajevima povukli vodu rijeke Norin u Neretvu. Zato su poplavljene kuće i ceste, poglavito zagrebačka ulica u Metkoviću, na desnoj obali Neretve.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi