hvale je mnogi

Pedijatrica koja ima plaću od 39 tisuća kuna: Radim najmanje za dvoje ljudi. Da mene nema, ne znam tko bi radio

31.08.2019 u 15:19

Bionic
Reading

Pedijatrica neonatologinja Mirna Milevoj Ražem, koja radi u pulskoj bolnici, ne vidi ništa sporno u tome što prima plaću u iznosu od 39 tisuća kuna mjesečno

"Ništa mi nije poklonjeno. Povrijedilo me što sada svi bruje i upiru prstom u mene kao da sam nešto ukrala. Nije moja plaća nikakva tajna. Podaci su javni i ono što dobijem na kraju mjeseca pošteno sam odradila", rekla je dr. med. Mirna Milevoj Ražem, za Glas Istre, jedina pedijatrica neonatologinja pulske čija su mjesečna primanja u iznosu od 39 tisuća kuna mnoge šokirala.

Nitko ne spori da liječnica pošteno i stručno odrađuje svoj posao te da za to treba biti adekvatno plaćena.

Ona ima  najviše dežurstava u cijeloj bolnici. U lipnju je imala 316 radnih sati i doslovno spava na pedijatriji.

'Istina je da radim najmanje za dvoje ljudi. Da mene nema, ne znam tko bi radio. Bolnica nema ljudi, ustanova bi bila u još većim problemima. Ginekologija ne bi normalno funkcionirala, a žene bi se na porođaje slale u Rijeku. Prisutna sam na svim porodima. Pitajte šefa ginekologije što misli o tome da ostanemo bez neonatologa', kaže dr. Milevoj Ražem, liječnica s 40-ak godina staža koju hvale mnogi roditelji malih pacijenata na portalu najdoktor, a nekoliko je puta bila proglašavana najdoktoricom.