REAKCIJA LOKALNE POLITIKE

Lidija Bačić oskudno odjevena nastupila pred sarajevskom katedralom, zavladala moralna panika: 'Pozivamo nadležna tijela da reagiraju'

03.06.2022 u 10:19

Bionic
Reading

Splitska pjevačica Lidija Bačić sinoć je ispred katedrale Srca Isusova u Sarajevu održala kratak nastup u sklopu kojega je s bosanskohercegovačkim pjevačem Fatmirom Sulejmanijem izvela pjesmu 'Sjaj'. Oskudna odjevna kombinacija Bačić u okruženju kulturnog spomenika izazvala je ljutnju i zgražanje u javnosti, ali i među sarajevskim političarima

Bačić je, naime, nastupila u svom prepoznatljivom outfitu - mini suknji koja više otkriva nego skriva - što nije moglo promaknuti pozornosti brojnih građana koji su u četvrtak navečer prolazili središtem Sarajeva.

Iznenadila je, međutim, politička reakcija. Klubovi zastupnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke, triju opcija koje su donedavno činile većinu u sarajevskoj gradskoj skupštini, zgražali su se nad ovim performansom.

'Katedrala Srca Isusova jedan je od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, gradskih simbola i stup duhovnog života katoličkog stanovništva u Sarajevu. Ona govori o kulturi mjesta u kojem se nalazi i stoljećima je posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta i svih religija. Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno koristiti našu kulturnu baštinu kao pozadinu za estradne potrebe. Dostojanstvo jednog naroda čuva se i zaštitom integriteta njegovih spomenika. Oštro osuđujemo i pozivamo nadležna tijela da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom opomenu i sankcioniraju sudionike', zaključuje se u priopćenju koje prenosi Klix.ba.

  • +5
Lidija Bačić Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL