VIROVITIČANIN U RIJECI

'Leteći vatrogasac': Izgleda dramatično, ali nije mi ništa

Mario Tomšić

Mario Tomšić

Izvor: Društvene mreže / Autor: google+

Snimka 'letećeg vatrogasca' u Baračevoj ulici u Rijeci u samo nekoliko sati postala je pravi hit na Youtubeu, portalima i društvenim mrežama gdje su je pregledale tisuće korisnika. Na videu je snimljen vatrogasac kako, pokušavajući zaštititi građane od opasnosti, kao na letećem tepihu, doslovce leti na komadu lima nošenom snažnim 'refulom' bure

Glavni junak kratkog, ali napetog filma je Mario Tomšić iz Virovitice, vatrogasac DVD-a Stružec angažiran na ispomoći u Ini. Tomšić je upravo jučer završio desetodnevnu smjenu u Rijeci i otputovao kući, odakle se Novom listu javio telefonom. Prvo dežurstvo u Rijeci ostat će mu, kaže, u dugom sjećanju.

'Malo to dramatično izgleda na videu, ali nije mi, srećom, ništa. Ti ogromni komadi lima pali su s krova i vjetar ih je nosio po ulici prijeteći prolaznicima. Kako bi zaštitili ljude, ali i brojna parkirana vozila, kolega i ja stali smo na taj lim, želeći spriječiti da ga vjetar dalje nosi. U jednom trenutku on je otišao po uže udaljeno svega petnaestak metara, da njime privežemo lim. Upravo tada naletio je jak udar vjetra koji je podigao i lim i mene te nas odbacio u zid. Sve se odigralo u trenutku, ali je, što je najvažnije, dobro završilo', ispričao je za Novi list samozatajni heroj iz Virovitice.

Vatrogasac na 'letećem tepihu'

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!