POTRAGA ZA GRADONAČELNIKOM SPLITA

Lesar se ispričao Matijaševiću zbog medijskih napisa

09.01.2013 u 16:25

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskih laburista-Stranke rada Dragutin Lesar ispričao se predsjedniku Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozrenu Matijaševiću što ga dio medija još uvijek spominje kao kandidata te stranke za splitskog gradonačelnika, te navodi kako Matijašević nikad nije bio kandidat te stranke za gradonačelnika Splita, niti je splitski ogranak ili Predsjedništvo stranke o tome ikada odlučivalo.

U današnjem priopćenju laburista se navodi kako je točno da se Lesar krajem listopada 2012. sastao s Matijaševićem, te da je na tom sastanku Matijašević rekao da ne želi ući u politiku i da nema nikakvih ambicija da bude kandidat za gradonačelnika Splita. Predsjednik stranke Dragutin Lesar to je prihvatio i o tome izvijestio predsjednika splitskog ogranka te predsjednika županijske podružnice.

Kako neki mediji o tome i dalje iznose neistine, predsjednik stranke se javno ispričava Matijaševiću što se njegovo ime ponovo spominje u tom kontekstu i time mu se nanosi šteta. U priopćenju podsjećaju da je Matijašević više puta javno rekao da nije, niti će biti kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Splita, a i stranka je nekoliko puta demantirala informacije o toj kandidaturi.

Također, tvrde, kako je u dijelu medija iznesena neistina da je Dragutin Lesar vrijeđao Dalmatince, što nije točno. Točno je jedino da je Lesar dva bivša čelnika splitskog ogranka nazvao nesposobnima, neodgovornima i prevrtljivima, što se pokazalo točnim kada su prešli u stranku koja ideološki i programski zastupa stavove i vrijednosti u potpunosti drugačije od onih koje zastupaju Laburisti.

Bivša dva čelnika splitskog ogranka su svojim radom već nekoliko mjeseci potpuno destruirali rad Laburista u splitskom ogranku te predlagali kandidate za gradonačelnike koji nisu ni članovi stranke, sve kako bi onemogućili kandidaturu Milana Štrljića i naštetili radu Hrvatskih laburista te doveli u zabludu preostale vrijedne članove splitskog ogranka, kaže se uz ostalo u priopćenju laburista.

Dodaje se kako izborom Milana Štrljića za predsjednika splitskog ogranka Hrvatskih laburista, stranka kreće u pripreme za lokalne izbore i u gradu Splitu, te da je Lesar predložio novoizabranom predsjedniku splitskih laburista da istakne svoju kandidaturu i za gradonačelnika Splita, a o izboru kandidata za gradonačelnika odlučivati će svi članovi splitskog ogranka Hrvatskih laburista na skupštini također po pravilu jedan član – jedan glas.