ZBOG DRŽAVNE IMOVINE

Lesar kazneno prijavio Zorana Milanovića!

14.12.2012 u 13:07

Bionic
Reading

Najavljeno - učinjeno! Dva tjedna od najave predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar i službeno je zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu podnio kaznenu prijavu protiv premijera Zorana Milanovića, kojeg tereti za nesavjestan rad u službi

'Kada se prvi put javno vidjelo da je Vlada počela raspolagati državnom imovinom mimo Zakona o upravljanju državnom imovinom i bez usvojene Strategije koju može usvojiti samo Sabor, u Saboru smo u nekoliko navrata pokušali riješiti taj problem pomoću zastupničkih pitanja. Na aktualnom prijepodnevu u rujnu Milanović je dao odgovor iz kojeg se da naslutiti da će oni kao Vlada nastaviti rasprodaju državne imovine bez rasprave u Saboru. Nakon toga podnijeli smo i formalni dokument prijedloga rasprave u Saboru i zaključaka, Vlada se na njih pismeno očitovala i također nije preuzela obvezu dolaska u Sabor', pojasnio je Lesar novinarima u Saboru.

Smatramo da svako daljnje raspolaganje državnom imovinom, a posebice zbog toga što se na popisu nalazi 63 poduzeća i 91 ustanova kao pravne osobe, a pod državnom imovinom su i zemlje, šume i vode, i jedini način zaštite interesa građana bila je kaznena prijava. Smatramo da su premijer Milanović, ali i ostali članovi Vlade, prekršili članak 339. Kaznenog zakona', rekao je Lesar.

Prema Kaznenom zakonu, Lesar Milanovića tereti za nesavjesni rad u službi. Službena ili odgovorna osoba koja kršenjem zakona ili drugih propisa, propuštanjem dužnog nadzora ili na drugi način očito nesavjesno postupa u obavljanju službe, pa time prouzroči težu povredu prava drugoga ili znatnu imovinsku štetu, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine, stoji u Kaznenom zakonu.

'Čekam odgovor nadležnog državnog odvjetništva i želio bih vjerovati da će postupati promptno, kao i u svim drugim slučajevima kada je u pitanju interes građana', zaključio je Lesar.