NIŠTA OD IZVANREDNE SJEDNICE SABORA

Leko: Lesar nepotrebno dramatizira!

Josip Leko

Josip Leko

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Obnašatelj dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora Josip Leko odbacio je danas zahtjev Hrvatskih laburista da provede konzultacije među saborskim klubovima kako bi se na izvanrednoj sjednici Sabora raspravljalo o upravljanju državnom imovinom, ističući da je riječ o nepotrebnoj dramatizaciji, jer Vlada nije donijela ni jednu odluku o prodaji ili davanju u koncesiju državnih tvrtki, a da i jest, tvrdi Leko, to bi bilo u skladu sa zakonom

'Neću sazivati nikakve konzultacije. Predsjednik Hrvatskih Laburista Dragutin Lesar nepotrebno dramatizira oko stvari kojih nema. Vlada nije donijela ni jedan akt koji bi išao u smjeru prodaje ili davanja u koncesiju državnih tvrtki i cesta, a kad bi ih i donijela, to joj omogućuje Zakon o upravljanju državnom imovinom, u prijelaznim i završnim odredbama', izjavio je Leko telefonski Hini.

Laburisti su danas javno pozvali Leku da žurno sazove konzultacije klubova, tvrdeći da je Vlada nakanila nezakonito prodati značajne državne tvrtke, među kojima su u prvom redu Croatia osiguranje i Hrvatska poštanska banka te dati u koncesiju Hrvatske autoceste i Autocestu Zagreb – Rijeka.

Tvrde da se takvo što legalno ne može učiniti bez Sabora, koji bi prethodno trebao donijeti Strategiju upravljanja državnom imovinom, čije je donošenje propisano Zakonom o upravljanju državnom imovinom.

Taj je zakon na snagu stupio 1. siječnja 2011., a propisao je da će Vlada u roku od šest mjeseci Saboru predložiti donošenje Strategije te da će u narednih 30 dana donijeti Plan upravljanja državnom imovinom, što se do danas nije dogodilo.

Završnim odredbama utvrđeno je, međutim, da do donošenja Strategije i Plana upravljanja državnom imovinom upravlja Agencija za upravljanje državnom imovinom, u skladu sa Zakonom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi