OBRAČUN KOD O.K. ŠVICARCA

Lalovac ljutito: Završio sam s bankama!

  • Autor: HRT/N1/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.08.2015 07:55
  • Objavljeno 26.08.2015 u 07:55
Boris Lalovac zamišljen

Boris Lalovac zamišljen

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Ministar financija Boris Lalovac rekao je za Dnevnik HRT-a kako je s bankama, 'koje su ignorirale sve inicijative za rješenjem problema švicarca' - završio

'Podcjenjivali su ovu Vladu, podcjenjivali su mene, ja sam s njima završio. Ovo nisu nikakve kompenzacijske mjere, nego ono što bi građani njima uplatili 6-7 milijardi više. Mi danas govorimo o gubitku banaka, a ja govorim o gubitku građana. Iza ove odluke stoji premijer Zoran Milanović i ona znači ukidanje dužničkog ropstva', poručio je Lalovac za HRT.

Lalovac je najavio da prijedlog zakona na Vladu dolazi u rujnu, a počet će se primjenjivati već u listopadu. Potvrdio je da će se proračun za svaki kredit raditi posebno.

S druge strane, HDZ-ova 'financijska perjanica' Goran Marić u izjavi za televiziju N1 rekao je da bi i HDZ podržao 'zakonski prijedlog na tom tragu', no inzistirao bi na 'cjelovitom rješenju', što ovaj prijedlog – nije. 'Ovaj je slučaj sličan požaru i poplavi', rekao je Marić.

Marić tvrdi da je konverzija kredita u eure izvorno HDZ-ov prijedlog, jer još nisu stvoreni uvjeti za konverziju u kune.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!