U BOROVU NE RAZMIŠLJAJU O TUŽBI

Lacoste prekopirao popularne Borosane

Borovo borosane

Borovo borosane

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damir Glibušić

U bivšoj Jugoslaviji nosile su ih tete kuharice i konobarice, a danas se pod imenom Lacoste u njima šeću manekenke po pisti Njujorškog tjedna mode. Iako su Borosane kao modna marka zaštićene, u Borovu ne razmišljaju o tužbi protiv Lacostea

'Iako smo zaštitili Borosane, ne razmišljamo o tužbi. Ovo je nama dobra reklama i laska nam', kazao je za tportal Josip Galić, direktor marketinga Borova.

Borovo je jučer lansiralo nove redizajnirane Borosane. To se gotovo poklopilo s predstavljanjem Lacosteove inačice predstavljene na reviji u subotu. Nakon golemog uspjeha s redizajnom startasica za koji je zaslužan Mauro Massarotto, Borovo je odlučilo sličan uspjeh ponoviti i modnom markom Borosane.

GULIVER / Getty Images

GULIVER / Getty Images

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Lacostove 'Borosane'


Galić kaže da su šarene Borosane napravili za široko tržište. No Borosane će pokušati vratiti i na radna mjesta. Tako će najvećim hrvatskim tvrtkama ponuditi izradu Borosana u boji koja karakterizira njihovu tvrtku. Tako bi uskoro blagajnice u Konzumu mogle na nogama imati crveno-zelene Borosane. Kožni modeli Borosana namijenjeni su bolnicama i zdravstvenim ustanovama.

GULIVER / Getty Images

GULIVER / Getty Images

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

'Ako nije Borovo, nije Borosana'

Čini se da su u Borovu, nakon oživljavanja proizvodnje nakon rata, shvatili kapitalističko funkcioniranje tržišta. Polako, ali sigurno cipele iz Borova vraćaju se na noge hrvatskih građana.

Prije rata u Borovu su bile zaposlene 23 tisuće radnika koji su proizvodili 23 milijuna para obuće godišnje.Danas oko tisuću radnika proizvodi 1,5 milijuna pari obuće. Projektima poput Startasa i Borosana pokušavaju vratiti prijašnju slavu kada su se njihove cipele nalazile na policama dućana diljem svijeta.

Cipele iz Borova prodaju u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji, gdje Borovo ima svoje trgovine, a izvoze i u zemlje Europske unije.

GULIVER / Getty Images

GULIVER / Getty Images

Izvor: Reuters / Autor: -

Lacostove 'borosane' na Njujorškom tjednu mode
GULIVER / Getty Images

GULIVER / Getty Images

Izvor: Reuters / Autor: -

GULIVER / Getty Images

GULIVER / Getty Images

Izvor: tportal.hr / Autor: TportalPregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!