RAZOR U STRANCI

Laburisti dobili disidente prije izbora

  • Autor: I. E. M.
  • Zadnja izmjena 29.09.2011 19:33
  • Objavljeno 29.09.2011 u 16:02
Dragutin Lesar

Dragutin Lesar

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Usprkos dobrim rezultatima na predizbornim anketama i velikom izbornom potencijalu koji analitičari pripisuju Lesarovim Hrvatskim laburistima, sukobi taština među članstvom počeli su razdirati stranku i prije formalnog početka kampanje i prvog nastupa na izborima

Nakon što su stranku napustili i neki od osnivača (bivši sudac Tonči Majica, potpredsjednik Zvonko Krsnik te još nekolicina članova) nezadovoljni načinom na koji Dragutin Lesar vodi Hrvatske laburiste - Stranku rada, na Izvanrednoj skupštini održanoj 16. rujna 2011. u Zagrebu i članovi ogranka Hrvatskih laburista - Stranke rada Novi Zagreb Istok (55 članova) prihvatili su tekst Deklaracije o osamostaljenju te tako verificirali Odluku o odcjepljenju od matične stranke.

Tim činom, Izvršni odbor ogranka prekinuo je svaku vezu s Hrvatskim laburistima – Strankom rada. Naime, ogranak se proglasio samostalnim i slobodnim u svom političkom i svakom drugom djelovanju, pa su članovi zatražili razrješnicu iz članstva, a članske iskaznice, kao i arhiv Ogranka najavili su dostaviti tajništvu stranke.

No iz središnjice stranke njihovu su odluku nazvali ništavnom budući da je, kako su rekli, sporni ogranak raspušten još u svibnju.

Kao razlog odcjepljenja članovi izvršnog odbora naveli su niz kritika na račun svog predsjednika i stranke koju su nazvali 'leglom nepoštenja, nepotizma i nepoštovanja osnovnih ljudskih prava'. Zbog ogorčenosti Lesarom i Laburistima stranački zviždači su pokrenuli su i internetsku stranicu LabourLeaks.

'Nije istina da su stranku napustili svi članovi nekadašnjeg ogranka, već samo 10 članova. To je skupina ljudi, zapravo samo jedan čovjek o kojem je bespredmetno raspravljati', komentirao je širinu pobune potpredsjednik Laburista Branko Vukušić za Business.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi