DRAMA NA LJETOVANJU

Kvaka na vratima igrališta dječaku probola vrat

27.06.2009 u 12:57

Bionic
Reading

Trčkaranje s prijateljima na dječjem igralištu zamalo je skupo koštalo dvanaestogodišnjeg dječaka iz Zagreba, koji je u Splitu na ljetovanju kod obitelji, no stanje mu je nakon ozljede vratne arterije stabilno i izvan je životne opasnosti

On se, naime, u petak popodne igrao u novouređenom i ograđenom igralištu s ljuljačkama, toboganima i drugim rekvizitima na splitskom predjelu Blatine. Kako su Jutarnjem listu ispričala djeca koja su bila s dječakom u trenutku nesreće, u jednom trenutku spotaknuo se na izbočinu ili manju stepenicu kod jednih od ulaznih vrata u igralište i nabio se na kvaku, i to u predjelu vrata, malo iznad ključne kosti.

Odmah je prebačen u splitsku bolnicu, a kad je dopremljen na Jedinicu intenzivnog liječenja djece KBC-a Split, dežurni su odmah obavijestili policiju kako bi se utvrdilo što se zapravo dogodilo. Policija je u subotu ujutro obavila očevid, na kojem je - rekla nam je glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj - utvrđeno da je bila riječ o nesretnom slučaju zbog kojeg nema elemenata kaznene odgovornosti, pa će samo biti upućeno posebno izvješće Državnom odvjetništvu.

Igralište na kojem se dogodio nesretan slučaj jedno je u nizu lijepo opremljenih igrališta po splitskim kvartovima koja su potpuno obnovljena posljednjih nekoliko mjeseci.

Da bi se izbjeglo noćno okupljanje pijanaca, sva su igrališta ograđena ogradom visokom nešto preko metra te vratima koja se zaključavaju navečer.

Koliko je to uređenje naišlo na dobar odaziv, svjedoči i slika od subote ujutro kad je na igralištu bilo nekoliko desetaka djece. Nažalost, baš ta pažnja koja se posvetila uređenju igrališta sada je zamalo bila kobna za dječaka.