adrijana cvrtila

Kutinska zviždačica slučajno saznala za kaznene prijave: Spremna sam ići u zatvor bude li potrebno

31.12.2021 u 09:37

Bionic
Reading

Čak devet kaznenih prijava za klevetu "zaradila" je kutinska zviždačica Adrijana Cvrtila koja je ukazala na korupciju i moguće kriminalne radnje u tamošnjem komunalnom poduzeću Eko Moslavina, piše u petak Jutarnji list

Kako doznaje dnevnik, šest kaznenih prijava podnio je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić, a tri donedavni predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić.

"Ovo je sramotno i ponižavajuće za sve ljude koji se bore protiv korupcije i nepravde. Zamislite samo da idem tri puta po svakom kaznenom postupku na Općinski sud u Sisak. To je barem 27 odlazaka na kazneni sud...Ne znam što reći, pogotovo jer su akteri u istražnom zatvoru a mene su prijavili zbog kriminala", napisala je Cvrtila na društvenim mrežama.

U kratkom telefonskom razgovoru je rekla kako je za prijave saznala slučajno, pregledavala je elektroničke pravosudne registre i ustanovila da su protiv nje podnesene prijave. Još ne zna za koja ju se djela tereti.

"Pretpostavljam da je riječ o mojim medijskim istupima u kojima sam ukazivala na kriminal u Kutini. Nitko me još nije pozvao na razgovor pa ne znam o čemu je točno riječ...Spremna sam ići u zatvor bude li potrebno", rekla je Cvrtila a piše novinar Jutarnjeg Tomislav Kukec.