pala odluka

Šef HSLS-a raspustio ogranke u Sisačkoj županiji i Kutini, sve je krenulo nakon medijskih objava o trgovini i zapošljavanju pojedinaca

06.09.2021 u 14:19

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak donio je u ponedjeljak odluku o raspuštanju sisačko-moslavačke županijske organizacije i kutinskog ogranka te stranke, nakon medijske objave o navodnoj trgovini i zapošljavanju pojedinaca, koje je tražio predsjednik županijskog HSLS-a

Reakcija je to Hrebaka nakon što je dnevnik list 24sata objavio, kako su naveli, audio zapis u kojemu Davor Kljakić, predsjednik sisačko-moslavačkog HSLS-a, traži zapošljavanje, prijeti i naređuje da oni koji su 'politički podobni ne mogu dobiti otkaz'.

Predsjednik HSLS-a izjavio je za taj medij kako je šokiran objavljenim snimkama i da to sigurno nije način na koji on želi voditi stranku. Poručio je i kako očekuje da Kljajić shvati što je učinio te da stavi sve svoje mandate na raspolaganje.

Hrebak najavljuje i da će se u petak sastati Statutarna komisija HSLS-a koja će odlučivati o izbacivanju Kljakića iz stranke.

Davor Kljakić je predsjednik Gradskog vijeća Kutine, a u tom gradu na vlasti je koalicija HDZ-HSLS. Također HSLS je partner HDZ-a i na razini Sisačko-moslavačke županije gdje su također u vladajućoj koaliciji, a Kljakić je potpredsjednik Županijske skupštine.