POLJOPRIVREDNO POSTALO GRAĐEVINSKO

Kuščevićeva supruga kupila pašnjake za 60 tisuća kuna, pa ih prodala za 1,4 milijuna

27.06.2019 u 20:15

Bionic
Reading

Supruga Lovre Kuščevića prije više od deset godina iznimno jeftino kupovala zemljišta u njegovim rodnim Nerežišćima dok je njezin suprug bio načelnik te općine. Ukupno je za kupnju 4519 četvornih metara potrošila ukupno tek 60.000 kuna. Jedan pašnjak je platila zanemarivih 10.000 kuna. Sad je manje od pola tog zemljišta prodala za 1,5 milijuna kuna, a još joj je ostalo građevinsko zemljište vrijedno 1,3 milijuna kuna

Vrijednost zemljišta ne bi tako porasla da općina Nerežišća, na čijem čelu je bio Lovro Kuščević nije promijenila prostorni plan. I zemljišta koja je kupila supruga Zorana od pašnjaka su, na kojima nije dopuštena gradnja, postale vrijedne građevinske parcele. Doslovce jednim potezom pera i žigom obitelj si je tako priskrbila 2,8 milijuna kuna, pišu 24sata koji su u posjedu svih ugovora prema kojima je njegova supruga kupovala zemljišta na kojima trenutačno niču tri ultraluksuzne vile s bazenima.

Prosječno je Zorana Kuščević kvadrat zemljišta plaćala 13,2 kune. Kad ga je lani prodavala, dobila je nevjerojatnih 768 kuna za kvadrat. Dakle, zaradila je 58 puta više nego što je uložila.

I još joj je ostalo 2500 kvadrata vrijednoga građevinskog zemljišta za prodaju ili, ako obitelj poželi investirati, za gradnju vila. To zemljište koje im je ostalo vrijedno je više od 1,3 milijuna kuna.

  • +4
Kuća ministra Kuščevića Izvor: Screenshot / Autor: Katastar.hr

Općina Nerežišća, dok je on bio na čelu, već je izmijenila prostorni plan, tj. ispravila je pogrešku. Pa su i Kuščevićevi štala i peradarnik postali kuća, u kojoj sad žive, a luksuznu vilu koju su sagradili iznajmljuju turistima za 16.000 kuna tjedno. Prema ugovorima koje posjedujemo, Zorana Kuščević je sklopila tri ugovora kojima je kupila zemlju. Najskuplje je platila 834 kvadrata, koje je kupila od jednog Bračanina, za 'čak' 30.000 kuna. Od jedne osobe iz Splita gospođa Kuščević za 10.000 kuna dobila je čak 1493 kvadrata. A dvjema osobama iz Zagreba 2183 kvadrata platila je 20.000 kuna.