'SVATKO IMA SVOJU GLAVU'

Kuščević otkrio kako će glasati o Divjak: Odlazak HNS-a iz Vlade bila bi dobra stvar

15.01.2020 u 11:31

Bionic
Reading

Bivši ministar uprave i saborski zastupnik HDZ-a, Lovro Kuščević, u Saboru je za N1 komentirao raspravu o ministrici obrazovanja, Blaženki Divjak, zašto misli da HNS-u nije mjesto u Vladi te podržava li Vladu Andreja Plenkovića.

"Svi smo svjesni njezinog rada, nerada HNS-a, tako da prepustit ćemo ipak da svaki saborski zastupnik razmišlja svojom glavom i glasa onako kako mu savjest nalaže", rekao je Kuščević.

Upitan kako će on glasati, Kuščević je rekao da će danas čuti raspravu i argumente, nakon čega će biti pametniji i donijeti pravu odluku.

"Ne znam kako drugi kolege razmišljaju, no vjerujem da svaki saborski zastupnik ima svoju glavu, dobro razmišlja i da će donijeti pravu odluku", rekao je Kuščević.

Komentirao je i izjavu šefa HNS-a, Ivana Vrdoljaka, koji je rekao ako ministrica Divjak ne dobije povjerenje u Saboru, da ga neće dobiti ni HNS.

"Odlazak HNS-a iz Vlade bila bi dobra stvar, no ja ne vjerujem da će se to dogoditi", rekao je Kuščević.

Što se tiče unutarstranačkih izbora u HDZ-u, bivši politički tajnik te stranke rekao je da je odluka kad će se oni održati na Predsjedništvu HDZ-a.

"Ja više nisam član Predsjedništva. Mislim da nije toliko presudno hoće li se dogoditi unutarstranački izbori prije ili poslije parlamentarnih izbora", rekao je Kuščević za N1.