NA METI TURISTI U TURSKOJ

Kurski radikali preuzeli odgovornost za napad u Istanbulu

10.06.2016 u 16:10

Bionic
Reading

Radikalna skupina bliska pobunjenicima Radničke stranke Kurdistana (PKK), Kurdistanski sokolovi slobode (TAK), preuzela je danas odgovornost za ovotjedni napad autobombom u kojem je poginulo 11 osoba, od kojih šest policajaca u turističkoj zoni Istanbula te je odaslala upozorenje turistima

'Dana 7. lipnja ujutro izveli smo napad na interventnu policiju kako bismo osvetili prljavi rat koji u Kurdistanu vode turske snage na jugoistoku, većinski nastanjenom Kurdima', istaknula je skupina u izjavi objavljenoj na internetskoj stranici.

'Želimo upozoriti strane turiste u Turskoj i one koji ondje žele doći da stranci nisu naša meta, ali Turska za njih više nije sigurna zemlja', ističe organizacija.

TAK je proizašao prije desetak godina iz podjele unutar kurdskog pobunjeničkog pokreta Radničke stranke Kurdistana koji je utemeljio Abdullah Ocalan, na odsluženju doživotne kazne zatvora u Turskoj od 1999. godine.

Za drugi napad autobombom u srijedu na sjedište policije u gradiću Midyatu, koji je stajao života šest osoba od kojih tri policajca, odgovornost je jučer preuzeo PKK.