INTERVENIRALA POLICIJA

Kulminacija sukoba investitora i vlasti: Kamionima blokirali Virski most, uhićen načelnik Kapović

20.06.2018 u 14:56

Bionic
Reading

Virski most blokiran je od 13.30 građevinskim kamionima raspoređenim s obje strane mosta. Riječ je o kulminaciji sukoba virskog načelnika Kristijana Kapovića i zadarske tvrtke Tri Bartola, koja želi graditi benzinsku postaju. Sve je kulminiralno oko 15 sati uhićenjem Kapovića

Kako javlja čitateljica tportala, građani na suncu i visokim temperaturama više od sat vremena čekali na prelazak Virskog mosta koji je blokiran kamionima komunalnog poduzeća po nalogu virskog načelnika Kapovića. 'Čak nisu pustili ni hitnu pomoć ni čovjeka koji je imao smrtni slučaj', dodaje.

U međuvremenu je stigla druga policijska patrola te je isposlovala prolazak nekolicine vozila i hitne pomoći.

Riječ je o kulminaciji sukoba virskog načelnika Kristijana Kapovića i zadarske tvrtke Tri Bartola, investitora u benzinsku postaju na Viru.

Prije dva dana drugi put počela je izgradnja benzinske postaje koju je drugi put htjela spriječiti općinska uprava Vira. Tvrde kako je nezakonita građevinska dozvola koju ima investitor.

Blokada Virskog mosta (Napomena: Video se okreće na 0:03) Izvor: Društvene mreže / Autor: tportal

Naime, građevinsku dozvolu Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja ocijenilo je po više osnova nezakonitom, a načelnik Kapović je podnio i niz kaznenih prijava, među ostalim zbog zloporabe dužnosti.

Blokada Virskog mosta (napomena: slika će se okrenuti na 0.11) Izvor: Društvene mreže / Autor: Čitateljica tportala

'Prošla su vremena kada se svatko ponašao kako želi. Vir je nekada bio sinonim takvog ponašanja u prostoru, ali više nije, mi ćemo braniti interese Općine Vir, hrvatske zakone i Ustav te ćemo ponovno izdati rješenje za uklanjanje svih objekata koje postave izvođač radova i investitor', izjavio je virski načelnik Kristijan Kapović za zadarski.hr prije dva dana.

Podsjetimo, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Općinski sud u Zadru utvrdili su niz nezakonitosti u postupku izdavanja sporne građevinske dozvole. Pritom nisu ulazili u ocjenu postupanja odgovornih zbog kojih je Općina Vir već pokrenula postupke pred USKOK-om i nadležnim tijelima policije.

Zadarski.hr javio je da su oko 14:50 djelatnici policije priveli su načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića i potom propustili sve automobile koji su stajali u blokadi prometa.

'Mirno se kao odgovorna osoba za organizaciju prosvjeda i blokade prometa predajem u ruke prave države, ali mi imamo ustavna prava na prosvjed koji je prijavljen nadležnim službama', govorio je načelnik Kapović dok su ga tri policijska djelatnika uz fizičku prisilu privodila u službeni automobil.