POLICIJA IMALA PUNE RUKE POSLA

U seriji fizičkih sukoba sudjelovao i načelnik Vira

03.06.2013 u 15:26

Bionic
Reading

Serija incidenata obilježila je izbore u Viru, a među sudionicima bio je i sam načelnik općine Kristijan Kapović koji se na terasi svog kafića Vagabundo sukobio sa 23-godišnjim gostom

Prema informacijama iz zadarske policije, verbalno i fizički sukobili su se 38-godišnji vlasnik i 23-godišnjak koji je u kafiću uništavao predizborne materijale. Mlađi muškarac oboren je na pod, a protiv obojice policija je  podnijela optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira te donijela mjeru zabrane međusobnog približavanja.

Na sam dan izbora u jutarnjim satima, nešto nakon otvaranja birališta, potukli su se 49-godišnjak i 63-godišnjak, a obojica su zadobila lakše ozljede, kao i mjeru opreza zabrane približavanja te prekršajne prijave.

Policija je dobila i prijavu kako je 75-godišnjak ispred kioska odgurnuo i pljunuo nešto mlađu sumještanku. Slijedi mu optužni prijedlog, a razlog su i za to bile političke prepirke. Kristijan Kapović izjavio je za Zadarski list kako su mu je napadnut 68-godišnji otac te pljunuta 63-godišnja majka.

Situacija u Viru dosegnula je vrhunac nakon ponoći kada je pedesetak mještana nezadovoljnih neslužbenim rezultatima izbora ispred zgrade općine čekalo predsjednicu izbornog povjerenstva. Vrijeđali su je i omalovažavali, a ubrzo je stigla interventna policija koja je uvela red. Obrada ovoga događaja i dalje je u tijeku.

Kapoviću je kao kandidatu grupe birača nedostajao samo jedan glas za pobjedu u prvom krugu izbora. U drugom je za 367 glasova bio bolji od protukandidata Marka Vučetića (HNS, HSP, HSU).