STJEPAN MESIĆ

'Kukuriku koalicija treba Josipovićevu potporu u reformama'

04.12.2011 u 23:05

Bionic
Reading

Potporu u stožeru Kukuriku koalicije došao je dati i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. 'Bio sam predsjednik svih građana, ali nisam bio predsjednik svih političkih opcija', rekao je Mesić

'Moja potpora ovoj opciji nikad nije bila sporna. I kada sam bio predsjednik, tvrdio sam da sam predsjednik svih građana, ali nisam bio predsjednik svih političkih opcija', kazao je Mesić dodavši kako je tako i sada predsjednik Josipović predsjednik svih građana, ali ne i svih političkih opcija.

Govoreći o svojim iskustvima s koalicijskom vladom Ivice Račana, Mesić je predsjedniku Josipoviću poručio da mora na određeni način pomoći novoj vlasti u izvršenju predizbornih obećanja.

'Predsjednik ima točno određene ustavne ovlasti i toga se Josipović drži, no on mora biti i svjestan realnosti i pomoći pobjedničkoj opciji u izvršenju predizbornih obećanja jer bit će potrebne vrlo teške mjere. Hrvatska je u teškoj situaciji, ne samo financijskoj. Mi smo i u gospodarskoj krizi jer imamo prevelik broj nezaposlenih, a premali broj zaposlenih koji stvaraju dodatnu vrijednost. Nužni su bolni rezovi', kazao je Mesić.

'Ovo je očekivani rezultat. HDZ nikada nije bio prava demokršćanska stranka i ovo je prijelomni trenutak za hrvatsku demokraciju. Mislim da će i nakon objave službenih rezultata ostati velika razlika između Kukuriku koalicije i HDZ-a', zaključio je Mesić.