FORMALNI PROPUST

Kujundžić: Potkrala mi se pogreška jer je imovinsku karticu komplicirano ispuniti

23.01.2020 u 20:10

Bionic
Reading

Ministar Kujundžić je u Dnevniku HRT-a komentirao zašto je jučer podnio novu imovinsku karticu. Kaže da ju je malo komplicirano ispuniti i potkrala mu se pogreška, no u sadržajnom smislu u njoj je sve isto kao što je bilo jučer i prije mjesec dana. No u formalnom smislu je, u dogovoru s povjerenstvom, napravio mali ispravak

Na pitanje zašto podaci u imovinskoj kartici nisu odgovarali stvarnim vrijednostima, ministar kaže da je u sadržajnom smislu sve isto - iste nekretnine na istome mjestu.

'Ovo formalno što mi se potkralo, to se ispričavam, to je u sadržajnom smislu i pozivam sve institucije da provjere koliko smo zarađivali ja i moja žena i što smo se kupili', rekao je.

Smatra da je dobro da mediji, javnost i političari prozivaju svakoga, ne samo javne osobe, što imaju, kako su kupili, koliko su zaradili i koliko su platili poreza državi.

'U zadnjih 10 godina moja supruga i ja iz plaća smo zaradili oko 5 milijuna kuna i toliko isto platili državi. Iz toga smo kupili nekretnine u vrijednosti od oko 295.000 eura, od čega je i sada u kreditu 140.000 eura', rekao je Kujundžić.

  • +8
Milan Kujundžić Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ministar i supruga su imali i privatnu polikliniku. Kujundžić kaže da 'oni cijeli život rade od jutra do sutra'. '94. kada su se drugi borili s privatizacijom i okupacijom vlasništva, mi smo svojim novcima otvorili u privatnoj, iznajmljenoj kući svoju prvu ordinaciju, a '96. i polikliniku'. Dodao je da je njegova supruga 2007. otvorila građevinsku firmu koja je radila do 'užasne građevne krize u svijetu' 2010.

Na pitanje kada je napravljena bankarska procjena nekretnine na Markuševcu, za koju u njegovoj imovinskoj kartici piše da vrijedi 900.000 kuna, a prema medijskim izvještajima procjena banke je bila da vrijedi 2 milijuna kuna, ministar je rekao da procjene banke nije detaljno gledao jer mu je stručnjak za nekretnine u tom trenutku rekao da ne vrijedi više od 900.000 kuna. Poručio je svima koji govore da vrijedi 300.000 eura, da ako mu netko da 300.000 eura, on će dati nagradu od 50.000 ako se proda za te novce. Dodao je da su jedno procjene kroz medije, a drugo je stvarno stanje tržišta.

  • +7
Kuća koju je kupio Milan Kujundžić, Kontakova ulica, Zagreb Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Supruga je dizala kredite, tako da ja papire nisam ni gledao', rekao je.

Odgovarajući na pitanje je li tu nekretninu kupio od bivše suprugine građevinske firme prije nego što je završila u blokadi, ministar je rekao da im je netko 2010. dao i 50.000 eura za tu nekretninu, oni bi ju prodali, ovako su ju kupili za 100.000 eura. Dodao je da se radi o stvarnome stanju nekretnine u tome trenutku.

Za kupnju kuće u Maksimiru naveo je da je posudio 40.000 eura od prijatelja, a njegovo ime je poznato Povjerenstvu za sukob interesa. Ministar kaže da je riječ o njegovom starom prijatelju iz studentskih dana, a novce će mu vratiti kada prodaju ili kuću u Markuševcu ili apartman u Novalji.

Poziva institucije da izlistaju sve njegove i suprugine zarade.