PRETRAGA KUĆA

Kruljac odveden iz Karlovca, završio pretres Zapovjedništva Kopnene vojske

Bionic
Reading

Nakon četiri sata završio je pretres ureda generala Mladena Kruljca u Zapovjedništvu kopnene vojske u Karlovcu, a poslijepodne će pretresen biti i generalov dom u Slavonskom Brodu nakon što je već pretresen Kruljčev stan u zagrebačkim Remetama

Nakon četiri sata završen je pretres Kruljčevoga ureda u Zapovjedništvu Kopnene vojske u Karlovcu, a potom su vojni policajci zaustavili promet i blokirali cestu kako bi mogli što prije izjuriti te Kruljca odvesti dalje, a u vozila su unijeli nekoliko smeđih vrećica, javlja Jutarnji list.

Policija je jutros uhitila Kruljca po USKOK-ovu nalogu zbog sumnje da je bio uključen u malverzacije sa zemljištima u Slavonskom Brodu. Čitav predmet koordinira USKOK u Osijeku, a uz Kruljca je uhićeno još nekoliko osoba. Jedan od njih je navodno direktor tvrtke V.A.M. - ING. d.o.o. iz Slavonskog Broda, a riječ je o Zdravku Sočkoviću, šefu brodsko-posavskog HDZ-a te je u tijeku pretres i njegove kuće u Slavonskom Brodu.

Kako javlja Kaportal, u 10.20 Kruljac je u pratnji USKOK-a odveden iz stana u Remetama i doveden u zapovjedništvo Kopnene vojske u Karlovcu gdje je prisustvovao pretresu. Kolona od tri vozila ušla je na stražnji ulaz vojarne u Domobranskoj ulici, a Kruljac je izašao iz crnog automobila Mercedes Vito zatamnjenih stakala civilnih, zagrebačkih registracija.

Vozilom marke Mercedes upravljala je osoba u uniformi, dok su u pratnji bila dva vozila, Honda osječkih registracija i Forda zagrebačkih oznaka, a u Karlovcu se obavlja pretres prostorija koje Kruljac koristi kao zapovjednik HKOV-a. Samog generala Kruljca nije se moglo vidjeti jer je uveden u krug vojarne u kojoj pristup novinarima nije dozvoljen, javlja Radio Mrežnica

Zdravko Sočković

Kruljac će kasnije biti odveden i na pretres u Slavonskom Brodu, nakon što je ranije pretresen njegov stan u Kamenitom Stolu u Remetama, a da je u u tijeku i pretraga Sočkovićeve kuće u Starom Perkovcu, no ne zna se zbog čega, javlja HTV.

Prema pisanju Jutarnjega lista, među uhićenima je i Ivan Rimac, najveći pojedinačni kupac Hajdukovih dionica, on je navodno vlasnik spornog zemljišta u Sibinju. USKOK-u je proteklih mjeseci predana dokumentacija za još devet osoba, visokih časnika HV-a i djelatnika MORH-a, koji se sumnjiče za različite malverzacije i pranje novca, uglavnom vezano za građevinske radove.