LICE S MEĐUNARODNE TJERALICE

Krojf u Čapljini uhićen zbog trgovine kokainom

19.05.2011 u 10:29

Bionic
Reading

Miljenko Žaja Krojf, za kojim traga i hrvatsko pravosuđe, uhićen je četvrtak u Bosni i Hercegovine zbog umiješanosti u međunarodnu trgovinu kokainom, potvrdila je Hini glasnogovornica državnog odvjetništva BiH Selma Hećimović

Ona je kazala kako su uz Žaju, koji je u jutarnjim satima uhićen u Čapljini, privedene još dvije osobe nastanjene u Tomislavgradu. 'Riječ je braći Petru i Anti Ćosiću', kazala je Hećimović. Nalog za uhićenja izdalo je državno odvjetništvo BiH na temelju istrage koju zajednički provode policijska tijela pet država.

'Riječ je o međunarodom švercu kokaina odnosno o pošiljci koja je zaplijenjena u Španjolskoj', pojasnila je Hećimović. Potvrdila je kako je policija obavila i pretragu stambenih prostora koje su u Čapljini i Tomislavgradu koristili Žaja i braća Ćosić.

Neposredno nakon uhićenja, policija u Mostaru izjavila je da je Krojf uhićen zbog tjeralice iz Hrvatske u suradnji s policijom Republike Srpske. Načelnik odjela kriminalističke policije i glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak izjavio je u četvrtak prije podne da je Krojf uhićen na temelju naloga državnog odvjetništva BiH u okviru istrage koju provodi ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske u suradnji s vlastima Republike Hrvatske.

Hećimović je međutim potvrdila da Žajino uhićenje nije povezano s tjeralicom što su je za njim raspisalo hrvatsko pravosuđe. On je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog iznude a za njim je na snazi i tjeralica zagrebačkog županijskog suda zbog pokušaja ubojstva iz 1991. Žaja i braća Ćosić nakon uhićenja će biti predani državnom odvjetništvu BiH koje treba odlučiti hoće li od suda za njih tražiti određivanje pritvora.