otvoreno pismo

Krizni Eko stožer pozvao ministra Ćorića 'na ljetovanje' kod Marišćine

17.08.2020 u 13:12

Bionic
Reading

Iz Udruge Krizni eko stožer Marišćina pozvali su ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića "na ljetovanje" u naselje Marčelje, koje je u blizini prvog u Hrvatskoj izgrađenog Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina.

Mještani Marčelja u pismu su ironično poručili ministru kako ne žele da njegov godišnji završi tako brzo i da je zaslužio još malo kvalitetnog aktivnog odmora pa su ga pozvali na sedmodnevno ljetovanje u Marčelje.

Oni će mu, kažu, osigurati smještaj, hranu i zabavu. "Za zrak ćete se morati nekako sami snaći. To još nismo osigurali, ali imamo ministarsko obećanje da će i to biti uskoro riješeno", poručili su ministru Ćoriću u pismu.

Dodali su da mu na taj način žele izraziti "zahvalnost" što je vrijednost jednog kemijskog elementa, sumporovodika, koji ih truje s Marišćine, spustio ispod granice dnevnog trovanja.

"Da budemo iskreni, želimo Vas podmititi ne bi li nas riješili i onih preostalih 115 deponijskih plinova koji su izmjereni u veljači ove godine na Marišćini, a koji svaku večer pa do jutra ulaze u naše domove"', istaknuli su u pismu.

Napisali su i da će ga voditi na "učestale seoske zabave" ispred ulaza u Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina.

"Tamo se svako malo skupe neki zabavljači obučeni u bijele majice s DA-NE natpisima i organiziraju cjelodnevnu obiteljsku zabavu", napisali su aludirajući na njihove prosvjede ispred Županijskog centra za gospodarenje otpadom i poručili da će na Marišćini, zajedno s direktorom tvrtke Ekoplus, ministar Ćorić moći ispričati novinarima da je "ovo malo viška arome" samo zbog toga što se upravo popravlja kazeta 1A.

"Uskoro će Vas zvati obožavatelji i iz okolice Babine Gore, Lučinog Razdolja, Bikarca i ostalih velebnih centara u kojima ćete na silu instalirati zastarjelu tehnologiju, ali pustite njih. Nemojte nikad zaboraviti da smo mi bili prvi eksperiment. Mi Vam to nikada nećemo zaboraviti", poručili su ministru Ćoriću iz Kriznog eko stožera Marišćina.