PRIJAVLJEN CARINI

Krizni direktor Agrokora nema radnu dozvolu?

06.04.2017 u 18:21

Bionic
Reading

Odvjetnik Hrvoje Šimić podnio je prijavu Carinskoj upravi, koja je pod Ministarstvom financija, protiv glavnog direktora za restrukturiranje Agrokora, Antonia Alvareza III, društva iz kojeg dolazi te koncerna Agrokor i odgovornih osoba, odnosno uprave, doznaje N1

Prijavio je Alvareza zbog obavljanja neregistriane djelatnosti te rada bez prijave poslodavaca kod mirovinskog osiguranja.

On navodi da je prekršen članak 9. Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, jer Alvarez&Marsal ni predstavništvo, ni zastupništvo, pa da provjerimo pojediniosti putem njihova OIB-a.

"Da bi poslovali u RH moraju imati osnovanu podružnicu, a danas je u podne nisu imali prema stanju u Sudskom registru. Oni su strani državljani i da bi poslovao, mora imati OIB. On izgleda nema radnu dozvolu. Zato sam pozvao Carinsku upravu u nadzor nad ovim poduzećima", rekao je Šimić za N1 televiziju.

Agrokor može zaposliti stranu firmu da obavlja poslove u Nizozemskoj, ali ne može pozvati stranu tvrtku ili pojedince da rade u Hrvatskoj bez prijave, pojasnio je Šimić.

Iz Agrokora su poručili kako Alvarez III ima ugovor s kompanijom.

"Angažman tvrtke Alvarez& Marsal u skladu je sa važećim zakonskim propisima RH'', odgovoreno je N1 televiziji.