HOĆE LI I PIŠEKICA

Kristijan Kike Curavić iz HSP-a prešao u HDZ

26.01.2009 u 14:11

Bionic
Reading

Dvadesetak dužnosnika i članova šibensko-kninske županijske organizacije Hrvatska stranke prava (HSP) prešlo je u Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ), potvrdio je na konferenciji za novinare predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ante Kulušić

Među onima koji su iz HSP-a prešli u HDZ je i aktualni šibensko dožupan Ante Tanfara, nekoliko vijećnika Županijske skupštine, šibenskog i kninskog Gradskog vijeća te Vijeća općine Bilice. U HDZ je prešao i poznati ronilac na dah Kristijan Kike Curavić.

Kulušić je istaknuo kako je HDZ od prošlih lokalnih izbora prije četiri godine u Šibensko-kninskoj županiji bio u koaliciji s HSP-om s kojim je dobro surađivao sve do prije nekoliko mjeseci, kada je došlo do smjene na čelu te stranke u Županiji. Novo vodstvo HSP-a tu je koaliciju razvrglo, navodeći kao obrazloženje neprihvaćanje njihovih amandmana na proračun, a posrijedi je, kazao je Kulušić, bilo tek "skupljanje jeftinih političkih poena".

Komentirajući svoj prijelaz u HDZ, dožupan Tanfara kazao je kako je kao jedan od osnivača HSP-a u Šibensko-kninskoj županiji emotivno jako vezan uz tu stranku. No, od umjereno desne stranke, HSP je nakon 2007. postao ekstremno desna stranka koja, kazao je Tanfara, danas koalira sa svim i svakim.

U priopćenju šibensko-kninskog HSP-a koje je medijima uputio povjerenik Ivica Ledenko tvrdi da nitko od onih koji su prešli u HDZ nije bio aktivan u HSP-u nakon posljednjih unutarstranačkih izbora održanih prije nekoliko mjeseci, niti je obnašao neku dužnost u stranci. Ledenko tvrdi i da HSP-ovi vijećnici iz šibenskog i kninskog gradskog vijeća te vijeća općine Bilice zapravo nisu izabrani vijećnici, nego su bili zamjenski. Njihovim prijelazom niti je HDZ išta dobio niti je HSP išta izgubio, kaže se u priopćenju, u kom napominje i da prema službenoj evidenciji nitko od članova HSP-ovaca nije napustio stranku.