odličan nastup

'Krila Oluje' najpreciznija na aeromitingu u Slovačkoj

28.08.2017 u 15:51

Bionic
Reading

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) 'Krila Oluje' koja djeluje u sastavu Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze u vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku vratila se u ponedjeljak u matičnu bazu u Zemuniku nakon što su osvojili nagradu za najprecizniji nastup na međunarodnom aeromitingu u Slovačkoj Republici

Grupu je, kako se doznaje iz Minsitarstva obrane, dočekao i pozdravio Načelnik stožera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO pukovnik Mario Pleša čestitavši svakom pilotu 'Krila Oluje' na vrijednom priznanju.

Nakon povratka, vođa 'Krila Oluje' satnik Darko Belančić istaknuo je kako su imali odličan nastup, a nagrada koju su primili posebno ih veseli jer je došla od stručnih ocjenjivačkih krugova.

  • +4
Krila Oluje i DC-3 Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

'Potvrdili smo kontinuitet izvrsnosti  međunarodnih nastupa i nagrada i to je ono što nas ispunjava i dalje motivira u našem daljnjem radu', naglasio je.  

Pukovnik Damir Barišić koji je nastup 'Krila Oluje' u Slovačkoj promatrao u savjetničkoj ulozi i u ulozi pilota pričuvnog aviona istaknuo je kako je 'želja da svaka nova postava zadrži razinu kvalitete i napravi dodatni iskorak. Stoga mi je posebno zadovoljstvo sto su 'Krila Oluje' ovom nagradom potvrdila da nastavljaju tradiciju, te kao i do sada na najbolji način prezentiraju HRZ i predstavljaju RH na međunarodnim zrakoplovnim manifestacijama', iznio je pukovnik Barišić.

Krila Oluje Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Igor Salinger

Natporučniku Ivanu Renduliću ovo je bio treći međunarodni nastup od ulaska u grupu 'Krila Oluje'.

'Osjećam dvostruko zadovoljstvo, zbog  izvrsnog nastupa i naravno priznanja koje su nam dodijelili organizatori za najprecizniji nastup. Odradili smo sve elemente precizno i sigurno i to je ono po čemu je naša grupa uz zahtjevnost izvedbe programa i prepoznata u svijetu' kazao je natporučnik Rendulić.