potraga u tijeku

Krijumčar migrantima pobjegao policiji, osam uhićenih

17.12.2023 u 14:40

Bionic
Reading

U sedam odvojenih slučajeva krijumčarenja ilegalnih migranata na području Policijske uprave karlovačke, policija je spriječila krijumčarenje više stranih državljana, uhićeno je osmero krijumčara, a jedan je pobjegao i za njim se intenzivno traga, priopćila je u nedjelju PU

Pokušaji krijumčarenja više ilegalnih migranata spriječeni su u četvrtak i petak, 14. i 15. prosinca, službenici karlovačke Policijske uprave proveli su kriminalistička istraživanja nad sedmero muškaraca i jednom ženom u dobi između 22 i 70 godina, državljanima Ukrajine, Belgije, Njemačke, Italije i nad državljaninom Sirije s dozvolom boravka u Njemačkoj.

Osumnjičeni su da su prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. U jednom slučaju na području Karlovca, vozač krijumčar ilegalnih migranata se unatoč svjetlosnim i zvučnim signalima policije nije zaustavio, već se vozilom dao u bijeg. U trenutku kad se policijskim službenicima koji su ga pokušavali zaustaviti izgubio iz vida, zaustavio je vozilo i pobjegao u nepoznatom smjeru. Za vozačem se intenzivno traga, a u vozilu je zatečeno više stranih državljana, ilegalnih migranata.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi osumnjičenici iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, od kojih su četvero njih već imali potvrde o registraciji, dok su svi ostali strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.   Nadležnom državnom odvjetništvu protiv svih osumnjičenih podnijete su kaznene prijave, priopćili su iz karlovačke Policijske uprave.