OČAJNA MAJKA NA FACEBOOKU

Krevet na Rebru sastavili od četiri stolca!

15.05.2014 u 12:56

Bionic
Reading

'Evo, ovo je krevet, moj krevet u bolnici Rebro u Zagrebu koji se sastoji od četiri drvene stolice', status je majke teško bolesne 'palčice', bebe rođene u 26. tjednu trudnoće

''Palčica' čeka petu operaciju i ovo će mi biti krevet narednih barem deset dana. Rekli su mi da je po njihovom pravilniku to da mi mogu uzeti krevet i da se žrtvujem za svoje dijete. To ću i učiniti!!!', ističe Biljana Fabijan te je informaciju o ponuđenom 'smještaju' u KBC-u Zagreb, najvećoj bolničkoj ustanovi u Hrvatskoj, odlučila podijeliti na Facebooku.


Podsjetimo, krajem veljače iz HZZO-a je stigla dobra vijest da će plaćati bolnički smještaj roditeljima teško oboljele djece kojoj nije neposredno ugrožen život, ali se liječe. Do tada su pravo na plaćeni smještaj imali samo roditelji djece koja se liječe od malignih bolesti.

Članak 45. Pravilnika o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanju prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja definira besplatan smještaj jednog od roditelja u bolnici dok je dijete na liječenju.