PROGONITELJ MEDIJA

Krešimir Vrpka Cobra ruši Srba na čelu HSP-a

28.01.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Nakon što Hrvatska stranka prava (HSP) ni na drugim izborima za Hrvatski sabor nije dobila svog zastupnika vrijeme je da se zahvalimo predsjedniku Danijelu Srbu na svemu što je za HSP učinio do sada, poručio je u četvrtak Krešimir Vrpka, član HSP-a. Vrpka je toj stranci pristupio u ljeto 2014., kao osnivač i predsjednik udruge Hrvatski nacionalni pokret. U braniteljskoj populaciji poznat je kao Cobra. Krajem 2015. pozvao je nadležna državna tijela na reakciju povodom 'izrugivanja hrvatskoj himni' na portalu Index.hr, a zbog 'grubog kršenja zakona' prozvao je i tjednik Novosti. Najavu Vrpkine kandidature za predsjednika HSP-a objavljujemo bez intervencije lektora

'Moja je misjija podići ugled HSP-u kakav zaslužuje, vratiti povjerenje desno orjentiranih birača i svakako ulazak stranke u hrvatski Sabor na slijedećim parlamentarnim izborima. Smatram da je koalicija s Ružom Tomašić na proteklim izborima bila velika pogreška. Kampanja je bila loše isplanirana bez pravoga plana, bez razrađenog programa što je u konačnici dovelo do najgoreg rezultata na izborima od osamostaljenja Hrvatske.
Za takve rezultate koji nisu čak niti na razini statističke pogreške, odgovrno je isključivo čelništvo stranke i nakon takvih rezultata bilo je za očekivati da će predsjednik Srb podnijeti ostavku te da će mijesto predsjednika prepustiti nekome drugome. Pošto sve vodi tome da bi Danijel Srb ponovno trebao biti jedini kandidat za predsjednika stranke, odlučio sam se pozvati na Statut HSP-a članak 16.stavak 1. i objaviti svoju kandidaturu. Ovim putem pozivam sve članove ,županijske organizacije i javnost da me podrže za novoga predsjednika HSP-a', poručio je Krešimir Vrpka

Daniel Srb, predsjednik HSP-a, potvrdio je u četvrtak za tportal da je sazvao Sabor stranke za 28. veljače, kad će se birati cjelokupno novo vodstvo. 'Glavni stan je na posljednjoj sjednici, održanoj u subotu, utvrdio kriterije i uvjete za izbor dužnosnika', kazao je Srb. Upitan hoće li se kandidirati, rekao je da će to još vidjeti.

Vrpkino učlanjenje u HSP 2014. popraćeno je priopćenjem na internetskim stranicama stranke, u kojemu stoji da je on u braniteljskoj populaciji poznat kao Cobra zbog sudjelovanja u Domovinskom ratu kao pripadnik elitne postrojbe 66. BVP Cobra, iako je svoj ratni put započeo kao pripadnik narodne zaštite odmah poslije njenog osnivanja, da bi ubrzo nakon toga u jesen 1991. kao dragovoljac pristupio 1. gardijskoj brigadi Tigrovi.

'Oskvrnuto': Povijest, kultura, vjera, obitelj, jezik i domovina

'Danas umirovljeni dočasnik hrvatske vojske, više puta nagrađivan zbog svojih zasluga u Domovinskom ratu. Rođen je u skromnoj zagrebačkoj obitelji na Gornjem Bukovcu 27.12.1969. godine, za sebe s ponosom kaže da je purger. Veliki domoljub čvrstih nacionalnih i domoljubnih stavova koji zadnjih nekoliko godina intenzivno radi na zaštiti hrvatskih povijesnih i kulturnih dobara. Uz funkciju predsjednika HNP-a bio je i dužnosnik stranke Akcije za bolju Hrvatsku - ABH na poziciji povjerenika za kulturu i član glavnog odbora ABH', objavio je HSP.

Vrpka je tom prilikom istaknuo da svojim iskustvom, a potom i djelovanjem kao član HSP-a, može bitno doprinijeti očuvanju nacionalnih interesa RH, ponajprije očuvanju hrvatske kulturne i povijesne baštine. Istaknuo je da jedan narod čine povijest, kultura, vjera, obitelj, jezik i domovina.

'Dosadašnje političke elite su nam oskvrnule sve navedeno i to treba, ako ne odmah, onda što prije zaustaviti inaće ćemo izgubiti svoj višestoljetni nacionalni identitet', poručio je Vrpka.

U studenom 2015. Vrpka je potpisao zahtjev HSP-a hrvatskom pravosuđu da pokrene kazneni postupak protiv autora 'kaznenog djela' i portala Index.hr, kako bi 'zaštitili državna obilježja od izrugivanja'. Naveo je da je Index.hr objavio potpuno izmijenjen tekst hrvatske državne himne, čime je 'prekršio članak 4. Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske'.

'Već smo imali primjer grubog kršenja ovoga zakona kada je glasilo Srpskog narodnog vijeća 'Novosti' objavilo je 7. kolovoza izmijenjen tekst hrvatske himne u kojem se autor Nikola Bajto karikiranjem hrvatske himne Lijepe naše osvrće na vojni mimohod održan 4. kolovoza u Zagrebu u povodu 20. obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja i hrvatsko pravosuđe nije reagiralo', poručio je Vrpka.