'selefije'

Krešić: Moraju odgovarati oni koji s izmislili aferu

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 05.04.2019 19:47
  • Objavljeno 05.04.2019 u 19:47
Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH

Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić izjavio je u petak kako trebaju biti procesuirani dužnosnici zemlje odgovorni za izmišljanje afere po kojoj je on zajedno s hrvatskim konzulom u Tuzli Ivanom Bandićem i novinarom Matom Đakovićem povezan s navodnom akcijom hrvatske SOA-e u podmetanju naoružanja radikalnim islamistima, selefijama u BiH

“Oni koji su iz državnih institucija sudjelovali u ovoj spletki moraju biti predmet istrage. U tome smislu mora se do kraja razjasniti kako, tko i na koji način je manipulirao i iznosio krive informacije“, rekao je Krešić u intervjuu za medije u Mostaru. Državno odvjetništvo BiH obustavilo je ovoga tjedna istragu protiv Krešića, Bandića i Đakovića navodeći kako ih nitko od ispitanih svjedoka ili pak sigurnosnih i policijskih agencija nije povezao s navodnom aferom podmetanja naoružanja selefijama.

Unatoč tome ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je i pokrenuo aferu opetovao je tvrdnje da je afera postojala te da je i Tužiteljstvo BiH nastoji zataškati. Tijekom dana je protiv Mektića pokrenuti istraga zbog kaznenih djela zlouporabe položaja ili ovlasti, odavanja tajnih podataka te davanje lažnog iskaza što se povezuje s aferom selefije. Krešić, koji je Mektićev zamjenik najavio je da će zatražiti njegovo službeno očitovanje, te susret sa svim direktorima policijskih agencija kako bi se razjasnile ove tvrdnje i provele interne istrage.

“Zatražit ću da se provedu interne istrage u agencijama i one se moraju provesti kako bi se vidjelo na koji je način došlo do svega ovoga”, rekao je zamjenik ministra sigurnosti.

Ocijenio je pogubnim to što Mektić nastavlja nijekati izvještaje policijskih struktura i odluku Tužiteljstva BiH, te remetiti odnose s Hrvatskom. ”Nama je Hrvatska prvi susjed, članica EU-a i NATO-a. Akteri ove afere su u dobroj mjeri narušili te dobrosusjedske odnose”, istaknuo je Krešić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!