DEGRADIRAN TRPIMIR KUČINA

Krenuo na Sinovčića pa pao u nemilost suda

Bionic
Reading

Sudbina Trpimira Kučine, degradiranog općinskog državnog odvjetnika u Zadru, optuženog da je novinarima dao snimku na kojoj Reno Sinovčić prijeti svjedocima u slučaju Zlatka Lisice, bit će neizvjesna barem 15 dana

Toliko će otprilike trebati Državnoodvjetničkom vijeću na čelu s Darkom Klierom, zamjenikom GDO-a, da odluči hoće li ga kazniti ukorom ili otkazom zbog odavanja službene tajne u slučaju Sinovčić.

U međuvremenu, županijski državni odvjetnik je degradirao Kučinu i na njegovo mjesto imenovao njegovu zamjenicu Marijanu Stipić.

Sve to, jer je tužitelj Kučina navodno medijima dao tajne snimke policijske akcije na kojima se kontroverzni zadarski poduzetnik Reno Sinovčić sastaje sa svjedocima u slučaju Zlatka Lisice, 32-godišnjeg Bibinjca optuženog za iznudu.

Mediji tvrde da im Kučina nije dostavio tajni materijal, koji je mogao 'iscuriti' s najmanje dva mjesta - policije i suda - piše Dalmacijanews. Degradirani Trpimir Kučina i dalje nema komentara.

S obzirom da se Trpimir Kučina u kratkom roku 'drznuo' optužiti čak dvojicu utjecajnih ljudi sa zadarskog područja – Sinovčića i Lisicu - očito je da cijela ta situacija na izvjestan način pogoduje optuženicima, ali i onima koji bi to tek mogli postati.