PROPUTUJTE SVIJET

Kreće sezona međunarodnih volonterskih kampova

10.03.2015 u 14:55

Bionic
Reading

Volonterski centar Zagreb priprema novu sezonu međunarodnih volonterskih kampova, gdje građani, a pogotovo mladi imaju priliku sudjelovati na gotovo 2.000 kampova u različitim zemljama svijeta. Međunarodni kampovi su jedinstveni oblik volontiranja koji nudi pozitivne i praktične načine okupljanja ljudi iz različitih zemalja i različitih kultura kako bi živjeli i radili zajedno na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama u kojima se oni održavaju

Sezona međunarodnih volonterskih kampova traje tijekom cijele godine, a najaktivnija je u periodu od travnja do listopada. Sudjelovati može svatko tko je motiviran za pomoć drugima i željan novih iskustava, prijateljstva i učenja jezika, priopćio je VCZ.

U sklopu promotivne kampanje međunarodnih volonterskih kampova 'Volontiraj i proputuj svijet', Volonterski centar Zagreb pokreće Facebook natječaj 'Studiraj i svijetom volontiraj' namijenjen studentima s područja Hrvatske, starijima od 18 godina. Za sudjelovanje u natječaju potrebno je osmisliti priču u kojoj će sudionici napisati svoja razmišljanja o važnosti volontiranja te objasniti razloge zašto i sami žele sudjelovati na međunarodnom volonterskom kampu.

VCZ će nagraditi tri najbolje priče s Volonterskim Putnim Paketom (VPP). VPP uključuje platnenu torbu VCZ-a s publikacijama o volontiranju, pokrivanje naknada za participaciju (300 kn) i administrativne troškove sudjelovanja na međunarodnim projektima (100 kn).

Volonterski centar Zagreb poziva sve građane, a posebice mlade koji su navršili 18 godina, da se jave te saznaju više o međunarodnom volontiranju i prijave se na neke od brojnih kampova širom svijeta. Informativni sastanci održavaju se u prostoru VCZ-a na adresi Ilica 29, svakog utorka i četvrtka od 17 do 18 sati.

Više o VCZ-ovom natječaju možete doznati ovdje