regulacija prometa

Kreće nova faza obnove Jadranskog mosta, evo kako će se prometovati

01.03.2024 u 12:45

Bionic
Reading

Iz Grada Zagreba najavili su da u subotu stavlja na snagu privremena regulacija prometa na Jadranskom mostu te će 4. ožujka započeti radovi sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja

Prva faza radova trajat će šest mjeseci te će za to vrijeme biti otežano prometovanje mostom. Za vrijeme izvođenja radova, za promet će biti zatvoren istočni kolnik mosta, a sav promet odvijat će se dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer.

U zoni radova na Jadranskom mostu bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista, koji će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Također, prometovanje teretnih vozila privremeno će biti zabranjeno, kao i izlaz vozila iz smjera Riječke ulice prema Jadranskom mostu.

„Od kada smo preuzeli upravljanje Gradom uložili smo preko 26 milijuna eura u obnovu mostova preko Save, od čega je 11 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije“, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, napomenuvši kako je do 2021. u obnovu savskih mostova uloženo tek 8 milijuna eura.

Plan Grada je u narednom periodu obnoviti sve savske mostove. „To je nužno kako bismo imali mostove otporne za moguće potrese. Novi Zagreb ne smije biti odsječen u slučaju razornog potresa“, objasnio je gradonačelnik Tomašević.