traži se rješenje

Kreće drugi krug mirenja države i sindikata, ne uspije li - štrajk u školama

09.10.2019 u 07:13

Bionic
Reading

Postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata koji je počeo u ponedjeljak, nastavlja se u srijedu, kada će se znati hoće li se 10. listopada održati najavljeni štrajk u osnovnim i srednjim školama.

Nakon trosatnog sastanka u ponedjeljak ministar Aladrović izjavio je novinarima da se u dogovoru sa sindikatima mirenje nastavlja u srijedu, 9. listopada.

'S obzirom da je postupak mirenja tajan, ne možemo iznositi više informacija', dodao je istaknuvši da je sastanak protekao u atmosferi uzajamnog poštovanja, prenosi N1.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec je rekao kako su sindikati u konstruktivnom dijalogu prihvatili prijedlog Vlade o nastavku mirenja, te najavio da će u srijedu biti poznato hoće li se 10. listopada održati najavljeni štrajk u osnovnim i srednjim školama.

'Ako mirenje završi uspješno, zaustavljamo naše prosvjedne i štrajkaške aktivnosti. U suprotnom obavijestit ćemo javnost o modalitetima i načinu štrajka', najavio je Mihalinec.

Sindikati su prije početka mirenja poručili da neće odustati od zatraženih povećanja koeficijenta složenosti poslova od 6,11 posto, već u procesu mirenja mogu razgovorati jedino o modalitetima i dinamici postizanja tog cilja.