POMPOZNA MONARHIJA

Kraljica se 'osjetila ponizno' zbog dijamantnog jubileja

05.06.2012 u 22:24

Bionic
Reading

Kraljica Elizabeta II. u obraćanju naciji u utorak navečer po završetku proslava njezina dijamantnog jubileja rekla je da je duboko dirnuta potporom i zahvalna na dobrim željama koje je dobila tijekom četverodnevnog nacionalnog slavlja

'Osjetila sam se ponizno zbog događaja kojima sam prisustvovala prigodom mojeg dijamantnog jubileja. Duboko me dirnulo vidjeti tisuće obitelji, susjede i prijatelje kako slave u duhu zajedništva', kazala je kraljica u televizijskoj poruci upućenoj naciji u utorak navečer.

'Princ Philip i ja želimo iskoristiti ovu priliku da zahvalimo svima onima koji su sudjelovali u organizaciji proslava jubileja. To je bio ogroman izazov i sigurna sam da svi oni koji su prisustvovali proslavama vide koliki je trud bilo potrebno uložiti', dodala je ona.

Ta je poruka emitirana u utorak navečer na nekoliko britanskih tv i radio postaja. Snimljena je u ponedjeljak neposredno prije koncerta organizirana na otvorenom u okviru proslave jubileja.

Velika je Britanija četiri dana, od subote do utorka, slavila uz veliku pompu kraljičin dijamantni jubilej.

Elizabeta II. druga je britanska vladarica koja je proslavila 60 godina vladanja, nakon kraljice Viktorije 1897. godine.