LOPOVLUK NA ULICI

Krađom papira oštetili Čistoću za 7 milijuna kuna

04.10.2011 u 14:44

Bionic
Reading

Zbog krađe papira iz kontejnera blagajna podružnice Čistoća Zagrebačkog holdinga (ZGH) ove godine bit će praznija za sedam milijuna kuna, upozorili su voditelj Čistoće Branimir Valašek i glasnogovornik ZGH Dušan Viro na konferenciji za novinare

Valašek je rekao da su krađe papira iz kontejnera česte od početka ove godine, otkako je otkupna cijena papira porasla deset puta, a kilogram papira s deset lipa poskupio na jednu kunu.

U Čistoći procjenjuju da bi vrijednost ukradenog papira do kraja godine mogla dosegnuti oko 2,5 milijuna kuna, oštećenja kontejnera procjenjuju se na 3,5 milijuna kuna, a troškovi čišćenja i ekstra rada na oko milijun kuna.

'Sedam milijuna kuna nije beznačajna stavka za život Grada. Protiv lopova koji su uhvaćeni na djelu podignute su prijave, ali kako se radi o malim svotama, jer primjerice za 200 kg papira se može dobiti 200 kuna, sudovi se previše ne zamaraju oko toga.

Dvjesto kuna nije neka velika svota, ali kada to pomnožite na godišnjoj razini sa svim drugim troškovima, dolazimo do ozbiljnih brojki', kazao je Viro i pozvao građane da policiji dojave čim vide da se krade papir iz kontejnera jer te krađe, kako je rekao, u konačnici oštećuju Zagrepčane.