POVLAČENJE S LISTE

Kovačić: SDP i Jakovina priznali su krivnju

02.08.2016 u 16:30

Bionic
Reading

SDP je izbacivanjem Tihomira Jakovine s izborne liste priznao krivnju, poručio je saborski zastupnik Mosta Ivan Kovačić u izjavi za medije nakon što se bivši ministar poljoprivrede povukao s liste Narodne koalicije za petu izbornu jedinicu

'Most već mjesecima upozorava na Jakovinu, a svi ostali su ga branili dok je Most upozoravao na afere gdje se preko fiktivnih i sestrinskih tvrtki htjelo izvlačiti milijune kuna poticaja', podsjetio je Kovačić koji smatra da s direktorima u Hrvatskim šumama treba 'raskinuti ugovore'.

'Ovo je zapravo priznanje za nerad Jakovine. Nas uopće ne treba zanimati je li na listi ili nije, nego da ispravimo štetne stvari koje je Jakovina napravio i da ne plaćamo penale što se tiče poticaja. Vezano za direktore, mislim da im treba zabraniti da rade u javnim i državnim službama', kazao je Kovačić čiju je izjavu izravno prenosila N1 televizija

Ustvrdio je i da je Most uveo pozitivan način ponašanja u hrvatskoj politici i to će raditi i dalje, a ovo je 'neočekivan potez SDP-a jer su ga do posljednjeg dana branili, a ovo je sada priznavanje krivnje'. 'Tko zna što ćemo još doznati oko toga što je Jakovina radio dok je bio ministar', pita se Kovačić.

Na pitanje o HSS-ovu Stipi Gabriću Jambu na listama, Kovačić se u odgovoru poslužio starom izrekom: 'kod nas baba rekla: tko poštenja nema, sramotom se hvali'.