'pokušaj aneksije'

Kosovski ministar: Radoičićeva grupa uvježbavala se pred Vučićem u Srbiji

01.10.2023 u 19:04

Bionic
Reading

Kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla na današnjoj je konferenciji za medije izjavio da je teroristički napad u selu Banjska prije tjedan dana bio pokušaj aneksije sjevera Kosova i da su teroristi uvježbavani u Srbiji

Kaže da su dokaz za to zaplijenjeni dronovi iz kojih se vidi da su pripreme obavljane u središnjoj Srbiji, odnosno na imanju Milana Radoičića na Kopaoniku, prenosi N1.

'Na obuci su bili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar obrane Miloš Vučević i načelnik Kopnene vojske Milan Mojsilović“, rekao je Sveçla i dodao da je Vučić pokušao sakriti činjenicu da je Srbija umiješana u organizaciju napada.

Ravnatelj kosovske policije Gazmend Hoxha rekao je da se grupa koja je 24. rujna napala kosovsku policiju u selu Banjska pripremala u prostoru hotela Grej na Kopaoniku čiji je vlasnik Milan Radoičić. Dodao je i da je grupa vježbala na vojnom poligonu Pasuljanske livade te da joj je Srbija stavila na raspolaganje logistiku i infrastrukturu.

Okršaj u selu Banjska na Kosovu Izvor: Pixsell / Autor: Elmedin Hajrovic/ATAImages/PIXSELL

'Vojne vježbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje četiri dana prije napada na Banjsku”, rekao je Hoxha.