DIO GRAĐANA MISLI

Kosorica je znala za kriminal

11.10.2010 u 09:26

Bionic
Reading

Više od polovice građana ispitanih u anketi Ipsos pulsa smatra da je većina članova Predsjedništva HDZ-a znala za nezakonito financiranje stranke izvlačenjem novca iz javnih poduzeća i ministarstava, ako se to uistinu događalo

Trećina ispitanih smatra da su svi članovi Predsjedništva HDZ-a znali za nelegalnosti, dok 27 posto misli da su za to znali samo oni koji su bili upleteni u afere. 40 posto ispitanika smatra da je premijerka Jadranka Kosor sigurno znala za afere, a 33 posto misli da je Kosor vjerojatno znala za njih. No 12 posto ispitanih premijerku smatra zaslužnom za javno istupanje o aferama.

Ukoliko se pokaže da su neki od sadašnjih članova Vlade bili upoznati s nezakonitim financiranjem HDZ-a, čak 64 posto građana smatra da trebaju podnijeti ostavku, dok 25 posto birača smatra da bi trebali odraditi mandat do kraja ako nisu osumnjičeni, piše dnevnik.hr.

Istraživanje agencije Ipsos puls koje donosi Nova TV pokazalo je da samo 6 posto ljudi smatra da se nelegalno financirao samo HDZ te da 39 posto građana smatra da to rade sve stranke.