TVRDI JOSIP ĐAKIĆ

Kosor znala za Sanaderov sastanak?

05.01.2010 u 16:36

Bionic
Reading

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić kazao je u Virovitici da je u subotu navečer dobio poziv od Sanadera za nedjeljnu presicu te da je o tome obavijestio predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor

'Mi smo samo zbog loših izbornih rezultata raspustili Općinski odbor Nove Bukovice i zato, kada netko tko je do jučer govorio da u stranci nikada ne smiju postojati dvije struje i da svi moramo biti jedinstveni odjednom sazove sastanak, a da o tome ne izvijesti aktualnu predsjednicu stranke te na tom sastanku direktno napadne nju, kao i cijelo rukovodstvo stranke, pogotovo ako se pritom služi neistinama, tada je takav potez više nego logičan', rekao je Đakić.

'Mario Zubović nazvao me je oko ponoći i uz blagdanske čestitke ponudio mi da porazgovaram s dr. Ivom Sanaderom koji me je zapitao za odnose sa županom Tolušićem i gradonačelnikom Kirinom te me zamolio da dođem sutradan u 11 sati na sastanak u Zagreb kako bismo popričali o trenutnom stanju u stranci. Nakon što sam o tome obavijestio župana i gradonačelnika Kirina, dogovorili smo se da se, kao pravi legalisti, o tome ujutro obavezno čujemo s Vladimirom Šeksom i Jadrankom Kosor ne bismo li saznali jesu li i oni upoznati sa sastankom.

Ujutro oko 7.30 sam nazvao Vladu Šeksa, a nakon toga i predsjednicu stranke i saznao da oni o tome ništa ne znaju, no dogovorili smo se da ipak odem na sastanak kako bi se vidjelo koji su razlozi sazivanja sastanka i tko je na sastanak pozvan. Na samom sastanku razgovaralo se je, između ostalog, o 'problemima' oko vođenja stranke, 'lošim' kadrovima koje je on sam i izabrao i lošem izbornom rezultatu kandidata kojeg je sam predložio zaboravljajući da se upravo jedan od ljudi koje je on sam doveo, Dragan Primorac, kandidirao za predsjednika i odnio presudne glasove dr. Andriji Hebrangu, što je sve skupa bilo doista pomalo neshvatljivo. Nakon sastanka, kako smo i očekivali, dr. Ivo Sanader sazvao je novinare i na taj način dokazao svu svoju nevjerodostojnost i spremnost da na jedan potpuno neprimjeren i neprihvatljiv način pokuša ojačati svoj položaj u stranci koju je bez obrazloženja u najtežem trenutku napustio', rekao je Đakić.

Završivši svoje obrazloženje, predsjednik Đakić na proširenoj sjednici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice dao je na glasovanje punu i bezrezervnu potporu predsjednici Jadranki Kosor, što je jednoglasno prihvaćeno, a potporu je dao i isključenju dr. Ive Sanadera iz stranke, što je također jednoglasno prihvaćeno, nakon čega se prepunom prostorijom stranke prolomio bučan i dugotrajan aplauz još jednom dokazujući da su svi predsjednici gradskih, općinskih i temeljnih ogranaka jedinstveni u svom stavu.

Jučer je u Virovitici održana sjednica na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o trenutnoj situaciji u samoj stranci i neplaniranom pokušaju povratka dr. Ive Sanadera u aktivnu politiku, kao i o ispunjenju zacrtanih projekata u Virovitičko-podravskoj županiji, piše portal Virovitica.info.