GOVOR GUBITNICE

Kosor priznala poraz, ali nije čestitala pobjednicima!

04.12.2011 u 00:00

Bionic
Reading

U Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika, popularno zvanom 'Džamija', gdje čelnici HDZ-a čekaju izborne rezultate, nešto iza 23.00 sata došla je i predsjednica stranke, Jadranka Kosor koja se obratila javnosti

Jadranku Kosor su u Domu Hrvatskog drustva likovnih umjetnika članovi stranke dočekali gromoglasnim pljeskom uz stihove pjesme 'Zovi, samo zovi'.

Odmah na početku Kosor je pozdravila i čestitala svima koji su dali glas HDZ-u.

'Ovo su bili najteži izbori u koje smo ušli u neravopravnom položaju. Bila je to neravnopravna utrka, ne i borba. Bili su to izbori koje su još davno mediji proglasili završenima. Uvjeti su bili nemogući. Mi smo stoga postigli dobar rezultat. Nismo zadovoljni, ali glavno je da nisu ponizili HDZ, da ga nisu bacili na koljena, da nisu uspjeli u svom naumu da HDZ padne na minimalni postotak i da nestane s političke scene', rekla je Kosor.

'HDZ ostaje čvrsto na nogama. I u oporbi je časno služiti narodu', naglasila je Kosor i još jednom čestitala svim članicama i članovima HDZ-a koji su 'strpljivo radili'.

'Mi ćemo i dalje ustrajati. Rezultate i pobjede nitko nam ne može oduzeti. Povijesna je činjenica da je ova Vlada osvojila još jedan povijesni cilj, cilj koji je odavno zacrtao Franjo Tuđman: Hrvatska postaje članica Europske unije 01. srpnja 2013. zahvaljujući našem predanom radu i jer smo u najtežim trenutcima ostali obaviti taj posao', rekla je Kosor i poručila kako HDZ počinje raditi na pobjedi na slijedećim parlamentarnim izborima, 'kada god oni bili', dodala je. Istaknula jekako stranka čvrsto ostaje na nogama te kako je i u oporbi časno služiti svome narodu. Spomenula je još jednom da je HDZ najzaslužniji za ulazak Hrvatske u Europsku uniju te kako je stranka širom otvorila vrata  borbi ptotiv korupcije i kriminala. 'Dat ćemo sve od sebe da ta borba ne zastane, da se svi zakoni provedu u djelo i u život', dodala je Kosor.

'Bit će ovo konstruktivna, ali vrlo oštra i stabilna oporba. U toj borbi nas neće nitko uplašiti. Ovo je stranka čistih ruku i idemo dalje s tom borbom', odlučna je Kosor. U sjećanju na Franju Tuđmana Kosor je zahvalila i braniteljima.

'Vaša hrabrost u ratu bit će inspiracija za sve nas dalje. Pokazujete nam snagu i hrabrost. Idemo dalje zajedno raditi. Branit ćemo u Saboru hrvatske nacionalne interese. U svemu ćemo dokazivati kako HDZ daje sve za Hrvatsku, a Hrvatsku nizašto', poručila je Kosor.

Na kraju svog govora Kosor je pozdravila osnivače HDZ-a na čelu s Đurom Pericom i 'mladost koja dolazi; jamstvo budućnosti HDZ-a'.

Tijekom govora Jadranke Kosor dio vodećih HDZ-ovaca koji su bili s njom na pozornici bili su vidno oneraspoloženi te nisu mogli sakriti razočaranje. No Vladimir Šeks reagirao je na govor predsjednice stranke vrlo emotivno. Sa suzama u očima  tješili i Jadranka Kosor i Zdravko Tomac. Predsjednica HDZ-a niti u poslijednjem obraćanju nije napustila poruke koje je spominjala tijekom cijele kampanje. Branitelji, Franjo Tuđman, borba protiv korupcije i ulazak u EU temelj su politike koju će i dalje zastupati u Saboru.