RAZLOZI NEPOZNATI

Kosor postaje počasna građanka Knina

Bionic
Reading

Gradsko vijeće Knina sutra će se okupiti po hitnom postupku, a sve da bi donijeli jednu jedinu odluku, prema kojoj bi premijerka Kosor trebala postati počasna građanka kraljevskog grada

Gradonačelnica Josipa Rimac, u funkciji predsjednice Odbora za priznanja, objasnit će vijećnicima čime je premijerka zadužila kraljevski grad pa nakon prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana (1999) i povjerenika Vlade za područje posebne državne skrbi Drage Krpine (1998) dobiva status uvažene Kninjanke.

Zanimljivo je da je Gradsko vijeće Knina propustilo odlučiti o priznanju premijerki Kosor u redovnoj proceduri, pa se to čini post festum, nakon što su krajem svibnja, povodom Sv. Ante, Dana grada, već dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnima.

Kako donosi Slobodna Dalmacija, Kninjani su iznenađeni najavljenom izvanrednom sjednicom Gradskog vijeća i to pogotovo što su sva priznanja ove vrste već dodijeljena na ranijim sjednicama.

Mnogi Kninjani smatraju da je ovdje riječ o predizbornoj promidžbi Josipe Rimac koja takvim dodvoravanjem premijerki i šefici HDZ-a pokušava osigurati što bolju poziciju na stranačkoj listi za Sabor. Nedavno je uručena Nagrada grada Knina za blagdan sv. Ante predsjedniku Županijske organizacije HDZ-a, zastupniku Anti Kulušiću, a što je prema mišljenju Kninjana sračunato s istim pobudama.

S druge strane kao razlozi za titulu počasne građanke Knina Jadranki Kosor navedeni su skrb i zbrinjavanje hrvatskih branitelja na tom području, donosi Slobodna Dalmacija