UNUTARSTRANAČKA PODMETANJA

Kosor: Moje kolege šire spinove o Bebiću

15.05.2012 u 14:37

Bionic
Reading

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva HDZ-a utvrđena je lista gostiju koji će biti pozvani na Opći sabor stranke 20. svibnja, a prema riječima predsjednice stranke Jadranke Kosor, bit će pozvani svi bivši predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade koji su članovi HDZ-a

Predsjednica stranke i kandidatkinja za tu dužnost na predstojećim unutarstranačkim izborima Jadranka Kosor u izjavi novinarima nakon sjednice oštro je odbacila spekulacije da je protiv dolaska na stranački Sabor bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića.

'To nije točno. Nažalost, to je spin nekih mojih kolega koji žele doći na čelno mjesto HDZ-a. Vjerojatno su to izvukli iz izjave gospodina Bebića koji je rekao da neće oprostiti Ivi Sanaderu što je mene predložio na čelno mjesto HDZ-a', rekla je Kosor.

Dodala je da Bebić i svatko drugi ima pravo na svoje mišljenje te istaknula da su svi premijeri i predsjednici Sabora, članovi HDZ-a, dobro došli. Upozorila je i da danas nije bila zadnja sjednica predsjedništva stranke, kako su uoči sjednici novinarima izjavili neki od članova Predsjedništva.

Imat ćemo još jednu sjednicu u petak, a ako bude potrebno i u subotu i u nedjelju ujutro, ovo je radno tijelo koje donosi političke odluke i radi do posljednje sekunde, rekla je Kosor. Ne zna, kaže, zašto su neki poželjeli da baš ova današnja sjednica bude zadnja.

Po njezinim riječima, na današnjoj sjednici među ostalim definirane su i upute za rad izbornog povjerenstva, u kojemu će svi predsjednički kandidati imati svoga predstavnika.

Član predsjedništva stranke i predsjednički kandidat Darko Milinović izjavio je nakon sjednice da su danas dogovoreni zadnji tehnički detalji uoči stranačkog sabora.

Uvjeren je, kaže, da će Opći sabor HDZ-a biti praznik demokracije i da će SDP ponovno učiti o demokratskim procesima od HDZ-a kao i devedesetih.

Potvrdio je i da je za sutra sazvan sastanak izbornih stožera predsjedničkih kandidata na kojemu će biti dogovoreni još neki detalji vezani za unutarstranačke izbore.

Kosor o izborima u HDZ-u