BURNA SJEDNICA VNS-A

Kosor jedva pristala na pokretanje istrage o Polančecovim optužbama

31.05.2011 u 23:08

Bionic
Reading

Nakon dugo očekivane sjednice VNS-a, odaslano je šturo priopćenje u kojem se samo spominje da se 'sva nadležna tijela potiču da u okviru svoje nadležnosti provjere navodne zlouporabe kaznenopravnog sustava'. Upravo takav zahtjev, na kojem je navodno inzistirao predsjednik Ivo Josipović, izazvao je najveću raspravu na sjednici VNS-a, piše Jutarnji list

Premijerka Jadranka Kosor i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko čak su tri sata pokušali uvjeriti predsjednika Josipovića da nema potrebe istraživati optužbe Damira Polančeca da je ravnatelj policije Oliver Grbić HDZ-ovcima

predložio da se pišu anonimne prijave protiv čelnika oporbe. Međutim, prema neimenovanom izvoru Jutarnjeg lista, predsjednik Josipović nije se dao smesti i njegov zahtjev na kraju je ušao u zaključak VNS-a.

'Neću donositi zaključke na temelju onoga što piše u medijima i baš zato treba sve provjeriti', navodno je pokušao objasniti Josipović.

Dapače, prema pisanju Jutarnjeg lista, Josipović smatra da bi DORH trebao dati nalog policiji da istraži sve Polančecove optužbe, pa u krajnjem slučaju pozvati i Polančeca i Grbića na poligraf ili eventualno zatražiti ispise telefonskih razgovora kako bi se utvrdilo je li Grbić ikada kontaktirao s Polančecom.