DOČEKALI SMO I TO

Kosor ide u rekonstrukciju Vlade!

  • Autor: Helena Puljiz
  • Zadnja izmjena 19.11.2010 17:12
  • Objavljeno 19.11.2010 u 15:38
jadranka kosor

jadranka kosor

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSEL

Premijerka Jadranka Kosor priprema rekonstrukciju Vlade! Banski dvori potvrdili su nam tu informaciju kad smo ih pitali razmišlja li predsjednica Vlade o rekonstrukciji svog tima

Na zapadnoj strani Markovog trga ne žele otkriti u kojem smjeru i obimu će predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor preslagivati svoj tim, ali da je došlo vrijeme da se to konačno i učini, došlo je.

Podsjetimo, premijerka je u rujnu u SAD-u spomenula da će ove jeseni i zime vjerojatno trebati rekonstruirati to jest pomladiti svoj tim. Budući da se slučaj Ive Sanadera, kako bi rekao Vladimir Šeks, bliži zaključenju, a izaziva velike potrese u HDZ-u i Vladi, čini se da Kosor i nema drugog izbora nego krenuti u jačanje Banskih dvora i svog radnog okruženja ljudima čistih ruku i osobama od povjerenja.

Kosor će se kadrovskoj križaljci moći posvetiti čim Hrvatska dobije proračun za 2011. godinu, a koji bi trebao biti izglasan u utorak.

Na današnjoj sjednici Vlade ministrima je poručila da leti svaki koji se ne drži zakona, pa možemo procijeniti da će prvi otići ministri i ministrice s najviše afera.

Budu li ozbiljne sumnje u sudjelovanje u nečasnim radnjama, korupciji i državnom kriminalu glavni kriterij za smjenu, bez fotelja bi mogli ostati najprije HDZ-ovi ministri koje je Jadranka Kosor naslijedila od Ive Sanadera

Tako bi se na udaru mogli naći ministar prometa Božidar Kalmeta uz čije se ime medijski vežu afere u HAC-u; ministrica graditeljstva Marina Dropulić Matulović (IGH, HAC, Fimi media, Ina); Branko Vukelić (Brodosplit), a veliko je pitanje i hoće li ministru zdravstva Darku Milinoviću za preživljavanje u Banskim dvorima biti dovoljno odricanje od Sanadera, posipanje pepelom (preko ušiju) i deklarativno odustajanje od premijerkinog stranačkog trona.

Kad god se spekuliralo s kadrovskim promjenama u Vladi, spominjalo se i ime ministra financija Ivana Šukera, ali je malo vjerojatno da će ga Kosor u ovom trenutku dirati jer kontrolira državne financije.

Kadrovsko preslagivanje u Vladi bit će, prije svega, preslagivanje u samom HDZ-u i prva prava prigoda za Jadranku Kosor, otkako je preuzela Sanaderovu Vladu, da pokaže kako ona vidi smjer u kojem stranka koju vodi i Hrvatska trebaju ići.

Ukoliko želi popraviti svoj rang na ljestvicama popularnosti i pripremiti teren za parlamentarne izbore, premijerki Kosor i ne preostaje puno poteza uz hitnu rekonstrukciju Vlade.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!