POLITIČKI SCIENCE FICTION

Kosor: HSLS i Bandić na trećem putu kao dobar vic

07.12.2010 u 07:00

Bionic
Reading

Službeno, pištolj za parlamentarnu izbornu utrku još nije opalio, ali već sad je značajna gužva u trećoj traci

Probni baloni, ispipavanje terena, skupljanje reakcija ili (pre)rano otkrivanje karata, no ne i svih aduta, sve su to mogući scenariji pojedinih političkih aktera koji ovih dana učestalo više nekako lutaju, nego li sigurno kroče 'trećim putem'.

Na tu je temu prvi nekako najglasnije zborio Stipe Mesić, ali on se u posljednje vrijeme, čini se, prebacio u neke druge vode, ali se na teren trećeg puta ubacio i HSLS, a onda je u taj rog krenuo puhati i Milan Bandić

Mogućnost sjedinjenja trećih putova u jednom, neki su analitičari već nazvali 'političkim science fictionom' i u njega se nisu htjeli upuštati, što ne znači da nada ili strah ne postoje.

Na pitanje novinara HTV-a 'znači li njegov treći put suradnju s HSLS-om', Bandić nije želio odgovoriti, pa je tportal odgovor na pitanje 'bi li se liberali i Bandić mogli sresti na trećem putu i krenuti zajedno prema Saboru na izborima' potražio kod predsjednika HSLS-a Darinka Kosora.

'Bio bi to dobar vic i to je sve što mogu o tome reći', kazao je Kosor, dodavši još samo 'da će to Bandiću biti posljednji izbori, a ne treći put'.