'SLOŽENA SITUACIJA'

Kosor bez odgovora hoće li HDZ podržati smjenu Keruma

13.02.2012 u 18:10

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nije danas odgovorila na novinarski upit podupire li njezina stranka smjenu Željka Keruma s mjesta splitskog gradonačelnika, rekavši tek kako je riječ o složenoj situaciji zbog koalicije HDZ-a i Kerumovog HGS-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji

'Radi se o malo složenijoj situaciji. Svi zaboravljaju da se radi o koaliciji u županiji i onda posljedično i o opstanku vlasti u županiji', kazala je Kosor na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru na kojoj su HDZ-ovci kritizirali Vladin prijedlog proračuna za 2012.

Naime, 12 od 25 vijećnika u splitskom Gradskom vijeću, među kojima i tri HDZ-ova, danas su službeno podnijeli zahtjev za žurnim sazivanjem sjednice Vijeća na kojoj bi se raspravljalo o snježnim oborinama u gradu te o raspisivanju referenduma za Kerumovu smjenu zbog nepripremljenosti gradske vlasti na vremenske neprilike.

Zahtjev za izvanrednom sjednicom Gradskog vijeća potpisalo je pet vijećnika SDP-a, dva vijećnika HNS-a, tri vijećnika HDZ-a, neovisni vijećnik Igor Boraska i HSP-ov vijećnik Luka Roguljić.