župa sv. vida

Koronavirus u varaždinskom samostanu, u karanteni svi fratri

18.10.2020 u 12:55

Bionic
Reading

Kapucinski samostan župe sv. Vida u Varaždinu zatvoren je zbog proboja koronavirusa, izvijestili su fratri na svojoj internetskoj stranici

U obavijesti za vjernike, objavljenoj na službenim internetskim stranicama, naveli su kako su skoro svi fratri i postulanti pozitivni na koronavirus te da je samostan zatvoren do daljnjega.

'Nažalost, moramo Vas obavijestiti da je virus ušao i u naš varaždinski samostan. Kako i kada, ne znamo. Skoro pa svi fratri i postulanti pozitivni smo na „Coronu“. Za sada, hvala Bogu, nitko nema teške simptome, ali ne znamo što nam nosi sutra. Zbog toga, samostan je do daljnjega zatvoren i svi smo u karanteni. Mise će se odvijati po redovnom rasporedu zahvaljujući našem biskupu mons. Boži Radošu koji je organizirao svećenike iz biskupije da slave mise umjesto nas kapucina. Crkvu je temeljno dezinficirala epidemiološka služba tako da s te strane ne bi trebalo biti problema. Vjeronauk je naravno do daljnjega otkazan kao i bilo kakve druge aktivnosti vezane uz samostan. Molimo Vas, dragi vjernici, koji ste unazad tjedan dana bili na misi u našoj crkvi, da pripazite na moguće simptome', piše, među ostalim, u obavijesti.